Region

Svet

Oglasio se Miodrag Radonjić: Biković i ja nemamo veze sa tim!

Oglasio se Miodrag Radonjić i progovorio o skandalu koji trese glumački svet, a upleten je i ovaj kolega. Biković i ja nemamo veze sa tim!

Oglasio se Miodrag Radonjić: Biković i ja nemamo veze sa tim! Screenshoot/Instagram
Južni vetar je doživeo ogroman uspeh, ali je ostao zakinut za skoro šest miliona za koje je, kako se navodi u krivičnoj prijavi koji je podnela Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije, Šušljik osumnjičen da je sebi stavio u džep.


Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u ponedeljak je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv glumca i producenta Gorana Šušljika, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica i tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od 5.840.021 dinara svojoj producentskoj kući "Eye to eye".

Nakon Šušljikovog razlaza sa Avramovićem i izlaska iz ekipe filma, producentska kuća "Arhangel studios" ušla je kao koproducent u ovaj projekat. Osim što igraju glavne likove Maraša i Baću, žustre momke s beogradskog asfalta, Miloš Biković i Miodrag Radonjić imali su značajnu ulogu u nastanku "Južnog vetra" i iza kamere.

Naime, dvojica glumaca su ušla u projekat kao koproducenti s firmom "Arhangel studio" i pristala da učestvuju bez honorara, a da svoju zarade isplate kroz procenat kao producenti. Film je doživeo ogroman uspeh, ali je ostao zakinut za skoro šest miliona za koje je, kako se navodi u krivičnoj prijavi koji je podnela Uprava kriminalističke policije, Odeljenje za borbu protiv korupcije, Šušljik osumnjičen da je sebi stavio u džep.

Miodrag Radonjić je sad istakao da je sve u rukama nadležnih.

- Sve to prepuštam organima koji se time bave, ja nisam upućen u taj slučaj jer smo mi, Biković i ja, kasnije ušli kao producenti u projekat "Južni vetar", a sve se ovo dešavalo ranije - rekao je Radonjić.


Podsetimo, u saopštenju tužilaštva se navodi da je Šušljik kao direktor producentske kuće koja je bila koproducent popularnog filma "Južni vetar" iz 2018. prekoračenjem svog ovlašćenja poturio lažne račune i dokumentaciju za pravdanje sredstava Filmskom centru Srbije, a koja su bila namenjena za snimanje ostvarenja Miloša Avramovića.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/republika.rs

Povezane vesti:


>