Lepota

Ljubav

Domaća krema za ispucale pete! (RECEPT)

Domaća krema za ispucale pete i grubu kožu! Potrebna su vam samo tri sastojka, a stiže nam leto i pravo je vreme da se time pozabavimo.

Domaća krema za ispucale pete! (RECEPT) Svet Plus
Koža će vam biti mekša i manje sklona pucanju.

Bez obzira na godišnje doba ili vrstu obuće - koža na stopalima sklona je pucanju i isušivanju. Često tokom svakodnevne nege njima ne posvetimo dovoljno pažnje, što posebno može zasmetati pred leto i vreme kada nosimo otvorenu obuću.

Da biste zaista oporavili kožu ovog dela tela, morate je redovno negovati, a ne sa vremena na vreme i kada se setite.

Za kremu koja moće efikasno regenerisati kožu stopla potrebna su vam 3 sastojka:

kokosovo ulje (150gr)

šea puter (100gr)

ulje čajevca (10 kapi)​Kokosovo ulje i šea puter odavno su poznati po svojim regenerativnim svojstvima, pa se dosta koriste u kozmetičkoj industriji. Posebno su bogati vitaminima A i E, koje kože brzo upija. Ulje čajevca dodaće poseban prijatan miris, ali zbog snažnih antivirusnih i antibakterijskih svojstava savršen je dodatak kremama i maskama za stopala.


Priprema:

Na nižoj temperaturi otopite kokosovo ulje, pa dodajte šea puter. Smanjite tempraturu, pa dobro sjedinite smesu.

Kada dobijete homogenu masu, sklonite da se smesa ohladi. Nakon toga, dodajte 10 kapi eteričnog ulja, promešajte dobro, pa ostaviti u ambalaži koja ima poklopac. Čuvajte kremu na hladnom i tamnom mestu i postarajte se da redvno mažete stopala. Preporučljivo je da, kada nanesete napravljenu kremu, obujete čarape i tako legnete u krevet. Osim što nećete umastiti posteljinu, koža će bolje upiti hranljive sastojke. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti.rs

Povezane vesti:


>