Ostalo

Sme�no

Pekarski trikovi za testo! Evo šta pekari dodaju!

Svi znamo da je domaće uvek bolje od kupovnog, ali ne uspeva svaka domaćica da umesi dobro testo. Pekarski trikovi za testo! Evo šta pekari dodaju!

Pekarski trikovi za testo! Evo šta pekari dodaju! Svet Plus



Profesionalci su otkrili koje oni namirnice stavljaju u testo kako bi ono bilo prozračnije i bolje.


Šta pekari dodaju u testo?



Skrob

Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 g.


Griz

Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža.






Mleko

Ako radite sa kvasnim testom, onda mleko treba da pomešate sa kvascem. Ono ne sme da bude vruće ili hladno, nego toplo. Testo će biti ukusnije ako kvasac pomešate sa mlekom, a ne vodom i imaće lepšu boju. Zahvaljujući mleku gotovo pecivo dobija fantastičnu koricu.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>