Lepota

Ljubav

Zlatna maska kojom se žena podmladila 15 godina! (RECEPT)

Zlatna maska kojom se žena podmladila 15 godina, bar tako ona tvrdi. Prijatelji su počeli da je pitaju šta se dogodilo s njenim licem i da li se podvrgla nekoj hirurškoj intervenciji.

Zlatna maska kojom se žena podmladila 15 godina! (RECEPT) Svet Plus

Ovu masku ne smeju da koriste samo oni koji su alergični na neki od sastojaka ili imaju otvorene rane ili povrede na licu

Jedna žena na početku pedesetih podelila je na internetu svoje iskustvo o korišćenju takozvane zlatne maske za lice. Ona tvrdi da ju je upotrebila samo dva puta i da su prijatelji odmah počeli da je pitaju šta se dogodilo s njenim licem i da li se podvrgla nekoj hirurškoj intervenciji.

Sastojci: 

2 kašike sveže rendanog đumbira, 
2 kašike meda, 
1 kašičica kurkume. 
Priprema i primena: 


Pomešati sve sastojke i naneti na lice. Ostaviti da odstoji deset minuta. Moguće je da vas lice blago peče ili imate osećaj kao da gori, ali to je sasvim normalno jer ova maska daje efekat toplote i tako poboljšava cirkulaciju krvi i "pegla" bore.

Nakon deset minuta isprati lice toplom vodom.


U čemu je tajna ove maske? 

Za potpuno neverovatan podmlađujući efekat zaduženi su moćni sastojci. Đumbir obnavlja elastičnost kože i tonira je, stimuliše cirkulaciju i u najdubljim slojevima kože. Zbog njega koža počinje ponovo da sija i postaje zdravija, a obešenost kože i bore polako postaju prošlost. Osim toga, đumbir hidrira kožu i obezbeđuje joj ključne elemente.

Kurkuma podstiče proizvodnju kolagena i čini kožu svetlijom i blistavijom. Sadrži nijacin, koji pomaže da se oštećene ćelije obnove. Pomaže čak i u ublažavanju vidljivosti staračkih pega. Ako na koži ostanu žuti tragovi od kurkume, uklonićete ih sokom od grejpfruta.

Med sadrži polifenole koji usporavaju proces oksidacije u ćelijama i zaustavljaju njihovo starenje.  


Napomena: 

Ovu masku ne treba koristiti ukoliko ste alergični na neki od sastojaka ili imate otvorene rane ili povrede na licu.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink


>