Region

Svet

Milan Marić: Ne krijem ja svoju privatnost! Meni je moj život jedini koji imam!

Ne krijem ja svoju privatnost, ja samo pokušavam da od toga što sam javna ličnost ne postanem javna svojina na koju svako ima pravo. Meni je moj život jedini koji imam, pa delili ga vi na javni i privatni... rekao je glumac Milan Marić.

Milan Marić: Ne krijem ja svoju privatnost! Meni je moj život jedini koji imam! Screenshoot/Instagram




Od Tome do Državnog službenika, nema projekta u kojem se Marić pojavio tokom prethodnih godinu dana, a koji nije oduševio domaću i regionalnu javnost. Trenutno najveća glumačka zvezda u Srbiji praznike koristi da odmori od radnih obaveza i da napuni baterije za ono što predstoji – još snimanja i pozorišnih predstava.


Kao neko ko je poznat i po svojim liberalnim shvatanjima i čestom kritikovanju društva, u velikom Uskršnjem intervjuu za Novu glumac govori i o svojim karijernim uspesima, privatnom životu, ali i o tome zašto je važno da se borimo za različitost i slobodu svih.



Kako provodite ovogodišnji Uskrs i prvomajske praznike? 

"Ove godine ću, kao i prethodnih, iskoristiti uskršnje praznike za odmor, porodicu i prijatelje. Tih nekoliko dana je idealna prilika da se predahne od prolećnog naleta, rekapitulira prethodnih nekoliko meseci i napravi neki konkretniji plan za dalje."



Iza vas je neverovatno uspešna godina i čini se da ste na vrhuncu svoje slave i karijere. Postoji li neki vrh koji je za vas još uvek nedostižan, a na koji biste voleli da se popnete?

"Prethodna godina je svakako bila uzbudljiva, na momente predivna, na momente da se zaboravi što pre, ali baš takva je bila autentična, a samim tim nezaboravna. Što se tiče toga da li sam na vrhuncu svoje karijere, mislim da je prerano da pričamo o tome, hajde da ostavimo da vreme to pokaže. Nisam neko ko sebi nameće unapred određene ciljeve jer mislim da sebe time možeš da zarobiš i tako postaneš rob sopstvene ideje o sebi i sopstvenih mogućnosti u jednom momentu, a da pojma nemaš čega je sve plod taj momenat i možda za to vreme propustiš neku lepu priliku za razvijanje i napredak."







Uz svu slavu i popularnost koja je došla trenutno aktuelnim projektima, ostali ste dosledni sebi i svojim stavovima. Koliko je teško biti svoj, ostati iskren i na zemlji onda kada vas cela država ali i region neprestano diže u visine? 

"Sa glumačkim poslom je to uvek nezgodno iz prostog razloga što uspeh i slava mogu da se dese preko noći, ali isto tako mogu i da nestanu za jedno popodne. Zbog toga su mnogo bitni inicijalni motivi zbog kojih se odlučujete da se bavite ovim poslom i još bitnije je da sa sobom stalno insistirate da budete na Ti, uprkos svemu što vam se događa, kao i da konstantno sebe izlažete izazovima i da se što manje osećate sigurno u ulogama koje birate. Ležernost za glumački posao je ubitačna na duže staze. Odvodi vas u pasivnost i ponavljanje, a samim tim u jedan lavirint frustracije i nemoći iz kog se mnogo teško izlazi."


Šta je ono što vas privatno čini srećnim i ispunjenim, a da nema veze sa poslom kojim se bavite? 

"Privatno me ispunjava i čini srećnim kada vidim da je ljudima do kojih mi je stalo dobro. Kada ih vidim nasmejane, mirne i bezbrižne. Kada ih osećam, pa šta god i kako god da se osećaju, samo da se ne skrivaju i da ne beže u sebe. Tada sam miran."- kaže Marić.




Iako uspešno krijete svoju privatnost, s vremena na vreme možemo da pročitamo gomilu novinskih tekstova o tome gde ste, s kim ste i šta radite. Kako vi reagujete na takve stvari? Da li uopšte obraćate pažnju i da li vas nervira zadiranje u privatnost? 

"Ne krijem ja svoju privatnost, ja samo pokušavam da od toga što sam javna ličnost ne postanem javna svojina na koju svako ima pravo. Meni je moj život jedini koji imam, pa delili ga vi na javni i privatni, ali ja ih nemam dva. Iz tog svog života ja crpim inspiraciju, snagu, emocije za svoj posao koji volim, a koji je igrom slučaja javni, i za neko lepo sutra i prekosutra, za neke nove ljude, nove radosti, nove borbe, nove pobede. Od tog mog života ne mogu a i ne želim da pobegnem, trudim se da ga živim po nekim svojim pravilima, da ispravim što se može ispraviti i da kroz neko vreme, kada ostarim, kažem da je sve ovo vredelo, da je vredelo živeti baš ovaj moj život, jer je bio moj, pa šta god drugi mislili o tome."



Vrlo ste aktivni na društvenim mrežama, pogotovo na Tviteru. Vaši pratioci obožavaju vaš humor i spremnost da ulazite u interakciju sa ostalima, ali i da iznesete svoj stav onda kada smatrate da je potrebno. Koliko je teško imati stav kada imate karijeru poput vaše? Neko se uvek nađe uvređen...

"Trudim se da nikome, bez da me prvi pita za savet, ne namećem kako bi trebalo da živi, kako bi trebalo da postupi u određenoj situaciji, kako bi trebalo da izađe na kraj sa nekim problemom, jer to prvenstveno smatram nekulturnim iz milion razloga, a s druge strane različiti smo ljudi i ne možemo a i ne bi trebalo da svi postupamo isto. Međutim, postoje neke stvari koje, u svoj našoj različitosti, moraju biti iste za sve. Za sve moraju biti isti sloboda i prava. Pravo da živimo slobodno i dostojanstveno, pravo da budemo drugačiji, pravo da budemo svoji, i pravo da niko nema prava da nam to oduzima. A ako neko proba da nam to oduzme, onda imamo puno pravo da se za to borimo." - kaže Milan Marić.







Kakvi su vaši planovi na dalje? Da li se bojite da neki budući projekti možda neće biti uspšeni i popularni poput, recimo, Tome, koji je srušio sve moguće rekorde? 

"Zašto bih se plašio? Da sam se plašio, nikada ne bih prihvatio Tomu. Niko od nas nije znao da će Toma postići uspeh koji je postigao, pogotovo ja to nisam znao. Iskreno, nisam ni razmišljao o tome. Imao sam toliko stvari o kojima sam razmišljao i koje su me mučile u vezi Tome. A i inače nikada o projektima, za koje odlučim da ću prihvatiti, ne razmišljam na taj način. Prosto, prvo mene mora intimno nešto da “radi” u vezi tog nekog projekta ili je sve džaba. Još uvek nisam postigao taj nivo glumačke veličine da o glumi razmišljam i govorim kao o biznisu. Plašim se da koga u glumi, od svega što taj posao nudi, najviše zanima biznis, taj se neće mnogo usrećiti."

Gde Milan Marić vidi sebe za deset godina? 

"Na nekoj probi ili snimanju."

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Nova S

Povezane vesti:


>