Ostalo

Sme�no

Punjene faširane šnicle! Pečene bez ulja, punjene kačkavaljem!

Punjene faširane šnicle! Pečene u rerni bez kapi ulja i punjene kačkavaljem! Postaće vaše omiljeno jelo.

Punjene faširane šnicle! Pečene bez ulja, punjene kačkavaljem! Foto: Ilustracija




Dobro je poznato da nema potpunog porodičnog ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.

Ono što ih razlikuje od klasičnih faširanih šnicli je to što su ove punjene kačkavaljem, a recept je toliko jednostavan da će sigurno postati vaše omiljeno jelo. Što je najbolje peku se u rerni bez kapi ulja.


Potrebno: 

500 g mlevenog mesa, 100 g kačkavalja, 1 glavica cnog luka, 2 čena belog luka, 2 kašike prezli, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica seckanog peršuna, so, biber


Priprema: 

U činiju stavite mleveno meso i dodajte sve začine. Crni i beli luk sitno naseckajte, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i sve zamesite rukama. Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta. Smesu podelite u šest kuglica, svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. A ako vas zanimaju i ostali recepti možete ih naći OVDE.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink.rs

Povezane vesti:


>