Ostalo

Sme�no

Novak Đoković Fondacija: Brzi Brod dobio novi vrtić za 125 mališana!

Brzi Brod dobio novi vrtić za 125 mališana! Novak Đoković Fondacija uložila je deo sredstava prikupljenih za vreme novogodišnje kampanje u kompletno opremanje pet radnih soba u vrtiću „Brodić“ u niškom naselju Brzi Brod.

Novak Đoković Fondacija: Brzi Brod dobio novi vrtić za 125 mališana! Foto: Katarina Marković




U Brzom Brodu, niškom naselju u opštini Medijana, danas je zvanično otvoren „Brodić“, novi vrtić sa pet radnih soba u okviru Javne predškolske ustanove „Pčelica“. Novak Đoković Fondacija je kompletno opremila sve prostorije nameštajem, igračkama, knjigama, potrošnim materijalom i krevetićima za spavanje. Novi vrtić imaće jednu stariju jaslenu, dve mešovite grupe i dve grupe predškolaca. „Brodić“ je 52. vrtić po redu koji je Novak Đoković Fondacija opremila, adaptirala ili rekonstruisala od svog osnivanja. 

Svečanom otvaranju prisustvovale su direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, kao i nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Kremić. Svi prisutni su uživali u nastupu dečjeg hora „Čarolija“ Leontine Vukomanović. Svoju izvedbu imali su i mališani „Pčelice“ koji su u znak dobrodošlice otpevali himnu ustanove, nazvanu „Vaspitači.“

Novak Đoković Fondacija je ranije saopštila da će, osim rekonstrukcije, adaptacije i opremanja Mesne zajednice „Božidar Adžija“ u opštini Medijana u Nišu i opremanja vrtića „Brodić“ u Brzom Brodu, kampanja Sezona darivanja pomoći i vrtić u Sajlovu i time omogućiti 275 novih mesta u vrtiću za decu u ovom novosadskom naselju. 






Svetlana Mitić, direktorka „Pčelice“, pozdravila je sve prijatelje ove predškolske ustanove:

„Želja svih nas je da svaki deo grada ima vrtić, a otvaranje vrtića „Brodić“ je dokaz da se zajedničkim radom Novak Đoković Fondacije, grada Niša i ustanove „Pčelica“ može doći do načina da se poveća obuhvat dece koja će pohađati vrtić, i da se smanji lista čekanja.  Danas je veliki dan za našu ustanovu i grad Niš, jer smo uspeli da ulaganjem u nove prostorne i ljudske kapacitete i podizanjem kvaliteta sadržaja vaspitno-obrazovnog procesa značajno povećamo broj dece obuhvaćene predškolskim programom,“ izjavila je Svetlana Mitić.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije, osvrnula se na projekte koje ova organizacija organizuje na teritoriji opštine Medijana: 

„Presrećni smo što smo danas sa vama u Brzom Brodu. Kada smo krajem prošle godine započeli kampanju Sezona darivanja, nismo ni slutili da ćemo, umesto 100, zapravo biti u mogućnosti da pomognemo čak 275 dece na teritoriji opštine Medijana; ali, kako to inače biva, život piše fantastične priče i ovaj projekat u Brzom Brodu samo je jedan u nizu uspešnih koje grad Niš i Novak Đoković Fondacija realizuju, na obostrano zadovoljstvo,“ poručila je Maja Kremić.








Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pohvalila je saradnju koju grad ima sa fondacijom:


„Grad Niš i Novak Đoković Fondacija uspešno sarađuju i lako se dogovaramo o zajedničkim projektima koje želimo da realizujemo. Vrtić u Brzom Brodu je primer koji neće ostati usamljen i mi našu saradnju i dogovore nastavljamo. Zahvaljujem Fondaciji na vrednoj pomoći. Vrtić u Brzom Brodu imaće pet grupa i to će biti značajno rasterećenje vrtića u samom gradu koji će primiti neke nove mališane. Listu čekanja smo zanačajno skratili u odnosu na broj koji smo zatekli pre 19 meseci, a „Brodić“ će nam omogućiti dodatno smanjenje i približiti nas cilju kome težimo: vrtić za decu bez čekanja,“ zaključila je Dragana Sotirovski. 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>