Ostalo

Sme�no

Novak Đoković Fondacija: 60 novih mesta za decu u Svrljigu!

Novak Đoković Fondacija uspešno realizovala projekat u saradnji sa Opštinom Svrljig i Predškolskom ustanovom „Poletarac“! 60 novih mesta za decu u Svrljigu!

Novak Đoković Fondacija: 60 novih mesta za decu u Svrljigu! Promo
Nastavljena misija pomoći vrtićima i zajednicama širom Srbije!


U opštini Svrljig u Nišavskom okrugu, zvanično su otvorene tri nove prostorije pri centralnom objektu Predškolske ustanove „Poletarac“, čiju su izgradnju finansirali predškolska ustanova i Opština Svrljig. Novak Đoković Fondacija je kompletno opremila prostorije - digitalnom opremom (laptop računarima), knjigama, igračkama, kao i didaktičkim i potrošnim materijalom. Vrtić u Svrljigu je 51. koji je Fondacija opermila, adaptirala, ili rekonstruisala.

Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor PU „Poletarac“ Dejan Miletić, predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, narodni poslanik Milija Miletić, kao i predstavnici Novak Đoković Fondacije. Kako su prve dve prostorije već ranije krenule sa radom, zvanicama se, u pratnji roditelja, na otvaranju pridružilo i 20 mališana koji će ubuduće provoditi vreme u novootvorenoj trećoj – u kojoj će se igrati, učiti i sticati nova prijateljstva. U najmlađoj grupi su deca uzrasta jaslica, dok su u druge dve mališani uzrasta od dve do četiri i po godine. 

Počeci predškolstva u Svrljigu datiraju iz 1968. kada je pri osnovnoj školi sa radom krenula prva vaspitna grupa. Predškolska ustanova 1993. godine menja naziv u „Poletarac“ i od danas se sastoji iz 10 vaspitnih grupa celodnevnog i poludnevnog boravka, odnosno 230 dece. „Poletarac“ su kroz istoriju posećivali Mika Antić, Branko Kockica i Nj. K. V. princ Aleksandar Karađorđević. 

Dejan Miletić, direktor PU „Poletarac“ i domaćin na današnjem otvaranju, zahvalio se Fondaciji i pohvalio je Strategiju unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja Opštine Svrljig:

„Ovaj dan je izuzetno važan jer otvaramo novu vaspitnu grupu u kojoj će boraviti dvadesetoro dece uzrasta od 2 do 4 godine. Važan je i za samu ustanovu jer se otvaranjem nove vaspitne grupe približavamo jednom od ciljeva koje smo postavili – da do 2025. godine 70% dece sa teritorije naše opštine bude obuhvaćeno različitim programima predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na putu ostvarenja ovog cilja nismo sami. Tu je pre svega opština Svrljig, koja je izdvojila sredstva za dogradnju objekta. Neizmerno se zahvaljujemo i Novak Đoković Fondaciji, koja je obezbedila didaktička sredstva, igračke i digitalnu opremu za tri vaspitne grupe,“
rekao je Miletić.


Emina Potrić, menadžer za odnose sa donatorima Novak Đoković Fondacije, zahvalila se Svrljižanima na gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo povodom završenog projekta: 

„Rano ustajanje, dug put i kiša—sve se to zaboravi kada nas dočekaju ovako ljubazni domaćini i kada vidimo osmehe na licu dece koja od danas idu u vrtić sa svojim vršnjacima. Sve što Novak Đoković Fondacija radi, radi zbog bolje budućnosti dece; a u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i Opštini Svrljig našli smo pouzdane partnere. Šezdesetoro nove dece znači 60 širokih osmeha, ali i 60 zadovoljnih mladih porodica koje mogu svrsishodnije i temeljnije da planiraju svoju budućnost,“ poručila je Emina Potrić.


Prisutnima se obratio i Miroslav Marković, predsednik Opštine Svrljig: 

„Uvidevši potrebu za proširenjem PU „Poletarac“, opština je iz svog budžeta izdvojila značajna sredstva za dogradnju i proširenje kapaciteta. Dograđene su tri radne sobe koje su od danas i zvanično puštene u rad, na veliko zadovoljstvo svrljiških porodica. Veliku zahvalnost dugujemo Novak Đoković Fondaciji koja nam je po ko zna koji put izašla u susret i pomogla nam u opremanju dograđenog dela i na taj način dala veliki doprinos u osposobljavanju samog objekta,“ zaključio je Marković.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>