Svet

Region

Poznati glumac Alen Delon zakazao eutanaziju!

Poznati glumac Alen Delon zakazao eutanaziju! Kako prenosi francuski medij "Le Point" to će dogoditi u subotu (po lokalnom vremenu).

Poznati glumac Alen Delon zakazao eutanaziju! Screenshoot/Instagram
Da ne želi da umre u mukama koje nose sa sobom godine života, glumac Alen Delon je i ranije pričao i naglašavao da će sam odlučiti o času svoje smrti. Kako prenosi francuski medij "Le Point" to će dogoditi u subotu (po lokalnom vremenu).

- Ostariti je sr*nje! A mi tu ne možemo ništa. Gubimo izgled i vid, dignemo se na noge i osećamo se kao da je*eni gležanj boli. Muke su strašne - kazao je slavni glumac za francuske medije.


Sin slavnog glumca, Entoni Delon, potvrdio je da je ocu obećao da će biti uz njega onog dana kada odluči da umre.

- Kako starimo, imamo pravo otići u pakao tiho iz života, bez bolnica i injekcija - kaže francuski glumac i dodaje da je već imao takvo iskustvo pre nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natali, januara 2021.

- Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živela, odnosno kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju - rekao je Entoni i naglasio da na sreću nisu pribegli tom procesu.


 Kažem na sreću, jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu... - nastavlja on o ovoj praksi koja još nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.
 
- Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali poslednji sati jesu zato što je otišla u miru - zaključio je Delonov sin.

Kada je 2019. godine doživeo moždani udar, Alen Delon je povratio snagu boraveći u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima već duže od dve decenije, i svog francuskog utočišta u Dušiju. Retko se pojavljuje u javnosti i vodi miran i povučen život. 
 

Branimir Nestorović: Tajno oružje protiv stresa! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti


>