Zdravlje

Ljubav

Kafa je nešto čime započinjemo dan! Mnogi prave grešku opasnu po zdravlje!

Kafa je nešto čime započinjemo dan ali mnogi prilikom kuvanja prave grešku opasnu po zdravlje, a da toga nisu ni svesni! Pogledajte o čemu se radi!

Kafa je nešto čime započinjemo dan! Mnogi prave grešku opasnu po zdravlje! Svet Plus




Verovatno vam se desilo više puta, da kada ujutru ustanete i možda se niste još razbudili, da stavite vodu u džezvu za kafu pa onda eto i zaboravite na nju...


Ne dogodi se samo da nam voda za kafu provri kada smo pospani i kada jedva čekamo da nas razbudi, nego se često to zna desiti i kada se zapričamo sa gostima i dok "trepnete" ta voda u džezvi se duplo ili troduplo "smanjila".



Veoma često posle toga mi samo dodamo ključalu vodu pa onda zakuvamo kafu, ali ipak na taj postupak trebate što pre zaboraviti.







Kako su to stručnjaci naglasili, ta navika nije nikako dobra za naše zdravlje. Prema mišljenju od stručnjaka se sa duplim kuvanjem vode povećava arsen, fluor i nitriti pa isto tako i zdravi minerali postaju štetni.


Istraživanja su i sama pokazala kako takva voda može da bude toksična zbog toga što u sebi sadrži veliku količinu arsena. 

Mogu se javiti i neki manji problemi koje ne treba zanemariti, kao što su recimo problemi sa varenjem, posebno ako vam se prečesto dešava da pravite grešku ovakvog tipa.


Bolje je izgubiti još koji minut vremena, nego zdravlje.


Ukoliko vam voda izvri, isipajte je pa naspite drugu vodu ali ovoga puta sačekajte uz šporet i zakuvajte kafu nekoliko trenutaka pre nego što je voda provrela.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>