Ostalo

Sme�no

Kruler: Testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)

Mnogi ih zovu holandskim tipom krofni, jer liče na klasične, šuplje krofnice. Kruler je zapravo duboko prženo testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva, a iako potiče iz Holandije, trenutno je posebno popularan u Americi i Kanadi. 

Kruler: Testo nalik na omiljeni slatkiš iz detinjstva! (RECEPT) Screenshoot/Youtube




Za razliku od klasičnih krofni, koje imaju meko, slatkasto testo sa blagim ukusom fermentacije, kruleri imaju laganu, prozračnu teksturu i hrskavu koricu, a za njihovu izradu se ne koristi kvasac.

Potrebno:

120 ml punomasnog mleka
120 ml vode
120 grama maslaca
kašičica šećera
kašičica soli
140 grama brašna
4 jajeta
korica limuna
ulje za prženje








Priprema:

U velikoj šerpi s debelim dnom zakuvajte vodu, mleko, maslac, šećer i so. Kada proključa ugasite šporet, dodajte brašno i snažno mešajte. Ponovo uključite ringlu, pa mešajte još 2-3 minuta na srednjoj vatri. Kada dobijete gusto testo, okrećite ga i pritiskajte o lonac. Nakon par minuta, kada testo bude glatko, skinite ga sa ringle i prebacite u drugu posudu da se malo prohladi. Nakon 15-ak minuta, kada bude mlako na dodir, dodajte 2 jajeta i limunovu koricu i mikserom mutite dok se sve ne sjedini. Kada je postalo glatko, dodajte preostala dva jajeta i ponovo sve umutite.

Posudu poklopite i ostavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon što se testo ohladilo, stavite ga u špric s otvorom sa zvezdastim nastavkom. Na sto stavite papir za pečenje, pa na njega istiskajte manje krugove, vodeći računa da krajevi budu spojeni. U duplju šerpu sipajte ulje za pečenje i zagrejte da bude vruće. Kada se ulje zagrejalo šupljikavom špatulom spuštajte krulere u lonac. Pržite oko 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu rumenu boju. Izvadite iz ulja i ostavite da se ohlade. Po želji ih možete posuti šećerom u prahu ili premažati topljenom čokoladom.


Prijatno!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/stvarukusa.mondo.rs

Povezane vesti:


>