Lepota

Ljubav

Brži rast kose uz tri prirodna sastojka: Jaja, ruzmarin i ricinus!

Bez skupih tretmana i specijalnih šampona! Brži rast kose uz tri prirodna sastojka koja verovarno imate u kući, u pitanju su jaja, ruzmarin i ricinus!

Brži rast kose uz tri prirodna sastojka: Jaja, ruzmarin i ricinus! Svet Plus




Usled potrebe da što pre postignu željeni cilj i dođu do duge kose, mnoge žene posežu za nadogradnjom, koja na duže staze čini više štete nego koristi.


Tu su i skupi, specijalni šamponi kojima se pospešuje rast kose, gde prečesto zaboravljamo na moć prirode kada je u pitanju nega ovog svojevrsnog simbola ženske lepote. Za lepu i dugu kosu moramo voditi računa da je zdrava, a sve to zajedno postići ćemo korišćenjem prirodnih namirnice kojima se postiže brži rast kose.

 

Postoji više prirodnih načina koji će vam pomoći, čak i u situacijama kada imate zdravstveni problem nakon infekcije kovidom 19, a svakako je dobra ideja krenuti sa sledeće tri namirnice, dobro poznate svima koji pribežište kad je nega u pitanju nalaze u prirodi...



Jaja:

Ukoliko vam je kosa sklona pucanju, jaje je fenomenalan izbor jer sadrži proteine i lecitin koji kosu hrane, leče i daju joj jačinu. Ono je dobro i kada imate problema s peruti. Mnogi koriste zasebno i belanca i žumanca u različitim maskama za kosu, a možete i ceo jaje. Dva jaja pomešajte s dve kašike maslinovog ulja i polja šoljice tople vode. Masku nanesitte na suvu kosu i ostavite da deluje oko 30 minuta, a nakon toga je isperite vodom i šamponom.

 



Ricinusovo ulje:
 

Ricinusovo ulje je poznat prirodni preparat za negu. Njegova antibakterijska svojstva odlična su za vlas i one infekcije koje eventualno usporavaju vlas. 


Ricinusovo ulje Možda si ga isprobala na trepavicama, ali na kosi nisi. Da jesi, bila bi jako zadovoljna. Ovo ulje, ima antimikrobni i antibakterijski učinak koji djeluje na infekcije vlasišta koje mogu usporavati rast kose. Ono je bogato proteinima, vitaminom E, omega-6 masnim kiselinama, te je veoma hranljivo i pomaže obnovi vlasi. Ipak, ricinusovo ulje je poprilično masno. 


Dodajte ga u regenerator ili pomešajte sa bademovim uljem i umasirajte ga u teme. U slučaju da se susrećete sa ozbiljnim problemima, kao što su opadanje ili proređivanje kose, ovo će vam sigurno pomoći. Dobro je i masirati teme ovim uljem za ubrzavanje rasta.





Ruzmarin ili ulje ruzmarina:
 


Ruzmarin na moćan način neguje i jača kosu, rešava problem proređene kose i stimuliše dlaku. Skuvajte dve kašičice lišća sušenog ruzmarina (prethodno ga izdrobite) u 300 ml vode i tu smesu nanesite na kosu i koren, počevši od vrha. Koristite ga nakon pranja. Ruzmarinovo ulje je odlično za cirkulaciju i ubrzavanje rasta kose. Dodajte par kapi u svoj šampon. Možete i masirati teme njime.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Glossy

Povezane vesti:


>