Region

Svet

Lepa Brena: Ne postoji ženska osoba koja nije zlostavljana!

Lepa Brena održala je nastup u Beogradu, a tom prilikom govorila je o raznim temama. Ne postoji ženska osoba koja nije zlostavljana na bilo kakav način, smatra pevačica.

Lepa Brena: Ne postoji ženska osoba koja nije zlostavljana! Screenshoot/Instagram

Lepa Brena održala je nastup u Beogradu, a tom prilikom govorila je o tome da li pred koncerte ima određene rituale, ali i o mnogim aktuelnim temama.

- Iskrena da budem, uglavnom dođem sat, dva pred nastup, već spremna. Imam gotovu i frizuru i šminku. Jedino ne volim da oko mene bude gužva, vika, da se stvara panika. Bitno mi je da na binu izađem u duševnom miru - rekla je Brena i istakla da koncerti više nisu kao nekada:

- Današnji nastupi se dosta razlikuju. Od ’82. do ’91. godine imala sam po dva koncerta dnevno sa „Slatkim grehom“, putovali smo, organizovali turneje… nakon svega što se izdešavalo ’91. godine koncerti su maltene nestali. Kada se stanje u regionu smirilo, pevači su se vratili nastupima, ali to nije bilo isto.


Lepa Brena je ovom prilikom progovorila i o nasilju nad ženama i navela da ne želi da žmuri na ovu temu.


- Upućena sam u slučajeve nasilja nad ženama, a pomno pratim tu priču i na svetskom nivou. Volela bih da se društvo ozbiljno pozabavi temom zlostavljanja žena, dece, kao i pedofilijom. Mislim da bi trebalo zakonom mnogo strože kažnjavati takva dela. Takođe, javne ličnosti, ali i svi ljudi, treba da daju podršku žrtvama nasilja. Svi koji su ikada doživljavali zlostavljanje treba da istupe i da otvoreno govore o svom problemu, da se oglase. Mislim da ne postoji ženska osoba koja nije zlostavljana na bilo kakav način - rekla je pevačica i dodala:

- Jedina razlika je ta što je ranije žene bilo sramota i strah da to kažu. Takođe veoma je prisutna i osuda naroda, mnogi postavljaju pitanje zašto niste ranije to rekli. Pa možda pre 30 godina nisam imala hrabrosti, podršku javnosti… Danas bi to trebalo da bude drugačije.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/blic.rs

Povezane vesti:


>