Style

Ljubav

Kardinalni znakovi horoskopa! Jako su važni!

Svaki znak horoskopa spada u jedan od tri astrološka svojstva: kardinalni, fiksni i promenjivi. Jako su važni! Četiri kardinalna znaka su Ovan - vatra, Rak - voda, Vaga - vazduh i Jarac - zemlja.

Kardinalni znakovi horoskopa! Jako su važni! Svet Plus



 

Svaki modalitet uključuje četiri horoskopska znaka, od kojih svaki predstavlja jedan od četiri elementa: vatru, zemlju, vazduh i vodu.



Četiri kardinalna znaka su Ovan - vatra, Rak - voda, Vaga - vazduh i Jarac - zemlja. Svaki kardinalni znak, takođe, pripada određenom godišnjem dobu. Ovan je proleće, Rak leto, Vaga jesen, a Jarac zima. Kardinalni znakovi započinju sezonski ciklus, a zanimljivo je da svaki znak započinje ekvinocij ili solsticij povezan sa njihovim godišnjim dobima. Ovan, na primer, označava početak prolećnog ekvinocija, Rak počinje letnji solsticij, Vaga počinje jesenji ekvinocij, a Jarac označava početak zimskog solsticija, piše "YourTango".



Što znači biti kardinalni znak?

Fiksni znakovi Bik, Lav, Škorpija i Vodolija ne prilagođavaju se dobro promenama i povezani su sa stabilnošću i upornošću. Promenjivi znakovi Blizanci, Devica, Strelac i Ribe su fleksibilni, i povezani su sa promenama. Za razliku od fiksnih i promenjivih znakova, svaki kardinalni znak je pokretač promena.

Ovi znakovi vole da imaju viziju i kreiraju planove sa postavljenim ciljevima koji ostvaruju te snove. Kao inicijatori, oni imaju tendenciju da utiču na druge horoskopske znakove, posebno u emocionalnom smislu. Kvaliteti "vođa" kardinalnih znakova uključuju strastvenu žestinu, konkurentsku prednost i kontrolu nad svojim spoljnim okruženjem. Oni, takođe, cene hijerarhiju, iako se ta tendencija manifestuje drugačije na temelju uticaja njihovih povezanih astroloških elemenata.

Na primer, Ovan se ističe u takmičenjima, dok Rak voli da ugosti druge na večeri. Jarac je staromodan na svoj način, a Vaga je često mirotvorac koji se bavi pitanjima socijalne pravde.






Zajedničke karakteristike koje dele kardinalni znakovi

1. Odlučnost

Kardinalni znakovi pokreću akciju i smišljaju planove za postizanje dugoročnih ciljeva. Njihove ambiciozne sklonosti znače da guraju napred i koriste svaku priliku koja im se pojavi. Lako savladavaju prepreke, moraju imati cilj kako bi znali da su na pravom putu i žele da budu uspešni.

2. Emocionalna inteligencija

Iako su kardinalni znakovi iznenađujuće emotivni, pa čak često i neraspoloženi, to je zato što su skloni izražavanju svojih osjećanja, što je znak emocionalne inteligencije. Emocionalno inteligentne osobe opisuju se kao motivisane, empatične i samosvesne. One prepoznaju i ne potiskuju svoje emocije i koriste ih da usmeravaju svoja razmišljanja i dela.

3. Društvenost

Budući da su jaki lideri u mnogim područjima života, kardinalni znakovi su obično društveni i otvoreni. Oni su prvi kada treba isprobati nešto novo i postaviti trendove. Orijentisani su na ljude i preuzimaju kontrolu. Najbolje izvršavaju zadatke i uspevaju kada su okruženi drugima.


4. Samoinicijativnost

Ovo su horoskopski znakovi koji najviše iniciraju, bilo da to znači skočiti pravo u novu akciju poput Ovna ili razvijati dugoročne planove kao što to rade Rak i Jarac. Zatim se pridržavaju tih planova i analiziraju ih iz svih uglova. Nastoje da ostvare ciljeve i uključe voljene u svoj život.


5. Pesimizam

Ponekad negativnije izražavaju svoje stavove jer se prisećaju prošlih pridika i drži ih ljutnja. Iako im to nije svesna namera, oni su samo emotivni i žele da budu u skladu sa drugima. Kako bi postali manje podložni negativnosti drugih, najbolje za njih je naučiti kako se prepustiti i ne opterećivati se životnim problemima.






Razlike između kardinalnih znakova

Svaki od četiri kardinalna znaka povezan je sa različitim elementom i godišnjim dobima. Dakle, iako imaju mnogo zajedničkog, razlikuju se i u nekim specifičnim područjima.

Ovan

Element: Vatreni znak

Sezona: proleće

Ovan je agresivan znak. Impulsivni su, skaču u novu akciju i skloni su pokazivanju ljutnje. Takmičarskog su duha i brzo se naljute na pomisao da ih drugi varaju. Ovan je vođa, što znači da pokreće akcije i planove.

Rak

Element: Vodeni znak

Sezona: leto

Rak se u izazovnim situacijama vodi emocijama, osećajući energiju u svom okruženju i smišljajući dugoročne planove, suprotno od agresivnog pristupa Ovna. Rak će se često povući u sebe. Ovaj kardinalni znak je mekan. Oni se brinu o drugima. Kao vodeni znak, Rak stavlja svoje emocije u sve što radi. Koristeći osećanja i srce za postizanje ciljeva i brigu za potrebe drugih, imaju sposobnost da sa lakoćom idu napred.






Vaga

Element: Vazdušni znak

Sezona: jesen

Kako bi postigli svoje ciljeve za pravedan svet, Vage su vrlo inteligentne i koriste taj kvalitet da čuju sve strane priče. Prirodno su empatični i rešavaju probleme emocionalnom inteligencijom. Kao vazdušni znak, Vaga svojim veštinama kritičkog razmišljanja i kreativnošću unosi ravnotežu u razne situacije. Oni su harizmatični i usredsređeni na pravdu, ali ponekad mogu zanemariti potrebe jednih za dobrobit drugih.

Jarac

Element: Zemljani znak

Sezona: Zima

Jarčevi napreduju polako i sigurno, ali vole rutinu i kreiranje dugoročnih planova. Zbog te potrebe za rutinom i tradicijom, oni postaju jako razdražljivi kada se te tradicije poremete. Iako imaju reputaciju grubih osoba, duboko su emotivni i osetljivi. Kao zemljani znakovi, Jarčevi su prizemni i pouzdani. Jedni su od najvrednijih horoskopskih znakova, marljivi u postizanju svojih ciljeva i planova.


Viber

Autor: O.J
Izvor: Espreso/Your Tango

Povezane vesti:


>