Region

Svet

Region

Miodrag Radonjić u ulozi producenta u filmu - Indigo kristal!

Miodrag Radonjić u ulozi producenta u filmu "Indigo kristal"! Priča je stala u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora, koji gonjen samoubistvom najboljeg druga preuzima odgovornost da izvede njegovog mlađeg brata na pravi put.

Miodrag Radonjić u ulozi producenta u filmu - Indigo kristal! Screenshoot/Instagram




U okviru projekta podrške diplomskim filmova studenata Fakulteta dramskih umetnosti, RTS ove godine finansira film “Indigo kristal”, koji se snima u Šapcu, rodnom gradu režisera Luke Mihailović. U glavnoj ulozi priče o dve generacije – Miodrag Radonjić, koji je i producent fima.

Priča je stala u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora, koji gonjen samoubistvom najboljeg druga preuzima odgovornost da izvede njegovog mlađeg brata na pravi put ali se istovremeno trudi da pronađe svoju poziciju u gradu koji se naizgled urbanistički razvio ali je u suštini ostao isti.


Socijalna drama, dve strane šabačke ulice i ista realnost, motiv za mladog režisera koji je odrastao na tim ulicama, ali je sa njih otišao.





„Kada sam se 2018, vratio, sve je izgledalo drugačije, grad je dobio jednu potpuno novu dimenziju, ali temelji su ostali isti i baš u tim temeljima radimo ovu priču našu. Polazna osnova za sve ovo je taj lični doživljaj lika koji se vraća u svoju staru sredinu u kojoj se oseća kao stranac“, rekao je režiser filma Luka Mihailović.

Između „indigo” i „kristal” generacija, generacija ratnog i posleratnog, tranzicionog doba, u glavnoj ulozi, ali i u producentskom poslu je – Miodrag Radonjić.

„Film je jako slojevit. Moj junak nije samo neko ko se, bavi pomaganjem tom junaku koji pripada ‘kristal’ generaciji, nego se bavi asimilacijom u društvo, tretiramo i taj problem – kako neko ko je povratnik može da se prilagodi normalnom životu“, kaže Radonjić.


Atmosfera na setu je sjajna, a dobra energija prenosi se i na snimljene kadrove.

„Nekako smo se povezali, družimo se, tako da čitava ta energija oko snimanja se vidi, odnose koji su upisani u scenariju mi živimo, tako da imam osećaj da stvaramo nešto lepo“, kaže glumac Denis Murić koji je u ulozi Zizija.

Jednu od ključnih uloga u filmu imao i sam grad Šabac, koji se poprilično promenio u poslednjih desetak godina. Od sivog, industrijskog do modernog, punog čudnih instalacija, šarenih trgova i murala, pokazao se kao gostoprimljiv grad, u kom se glumci dobro osećaju i nije im teško da izađu iz svoje rutine.

„Šabac je baš dobar domaćin, i evo baš pričam sa vođom snimanja Gagijem Nikolićem da su ovo neki trenuci za koje se živi, snimamo od šest ujutru, i ja iako ne volim da ustajem rano to mi ne smeta“, podelio je svoje utiske Miloš Petrović koji tumači lik Godžija. Završnica snimanja u Šapcu planirana je za početak marta a bioskopska premijera za kraj ove, ili početak naredne godine.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Tvinemania

Povezane vesti:


>