Ostalo

Smeno

Produžen Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu!

Produžen Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu! Ko još uvek nije posetio festival to može uničiniti u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije  i u Novom Sadu u Limanskom parku. 

Produžen Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu! PromoZbog velikog interesovanja Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu će biti produžen do 18.februara. Ko još uvek nije posetio festival to može uničiniti u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije  i u Novom Sadu u Limanskom parku. Ulaz za posetioce u oba grada je besplatan, a lampioni se pale svakog dana u 17h.

„Srećan sam što smo i ove godine, evo već četvrti put, organizovali festival i prikazali čaroliju kineskih lampiona i što ljudi sa porodicama, prijateljima uživaju u svetlosnom spektaklu. Festival je zanimljiv svim generacijama, svi podjednako uživaju i slikaju se da uhvate i ponesu sa sobom delić kineske tradicije za uspomenu. “- izjavio je umetnik Slobodan Trkulja inicijator i osnivač festivala.

Kineski festival svetla je u organizaciji “Balkanopolis centra za modernu tradiciju”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

Pored impozantnog zmaja dugačkog 17m, favorit posetilaca  je muzičko-svetlosna interaktivna gazilica koja se aktivira plešući po njima u Galeriji kod ulaza 5, a Limanski park u Novom Sadu svetli kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije.

U nadi da će i sledeće godine biti u prilici da organizuju festival i da će se tradicija nastaviti, organizatori najavljuju  nove fantastične svetleće instalacije.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>