Region

Svet

Region

Serija Pad: Milan Marić u ulozi Žarka Lauševića!

Na proleće počinje snimanje serije “Pad”, po knjizi “Godina prođe, dan nikad” Žarka Lauševića, a slavnog dramskog umetnika igraće Milan Marić!

Serija Pad: Milan Marić u ulozi Žarka Lauševića! Screenshoot/Instagram
Mladi reditelj je sa Milanom Marićem već sarađivao na seriji “Porodica”, gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića.


U opciji za glavnu ulogu je, kako su pisali pojedini mediji, bilo nekoliko glumaca, a najozbiljniji konkurent Mariću za rolu Lauševića bio je Miloš Biković.

Serija će imati osam epizoda, scenario potpisuju Bojan Vuletić i Petar Mihajlović (“Južni vetar”), a režiju Vuletić, koji je sa “Fajerflaj produkcijom” već radio “Porodicu” o hapšenju Slobodana Miloševića. Serija će premijerno biti prikazana na Superstar kanalu, a nastaje uz podršku Telekoma Srbije.

- Nova serija u produkciji “Fajerflaja” pod nazivom “Pad” nastaje po motivima knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”. Motivi iz njegove knjige poslužiće da opišemo jedno vreme, početak rata u bivšoj Jugoslaviji, siromaštvo i izolaciju kroz tragičnu sudbinu najpoznatijeg jugoslovenskog glumca. Scenario nije samo prepisana knjiga, već su scenaristi slobodno interpretirali određene delove, obogaćujući ga likovima i događajima koji ne postoje u samoj autobiografiji - rekao je Vuletić.

Mladi reditelj je sa Milanom Marićem već sarađivao na seriji “Porodica”, gde je glumac igrao Čedomira Jovanovića, a sada pojašnjava kako je došlo do nove saradnje.

- Ulogu poznatog jugoslovenskog glumca koji se nalazi na vrhuncu karijere, ali koji spletom tragičnih okolnosti ubija dva mladića i ranjava trećeg igraće naš trenutno najbolji glumac mlađe generacije Milan Marić. On je bio logičan izbor ne samo zbog fantastične saradnje na seriji “Porodica” već i zbog snažne emotivne slojevitosti, koju samo on može da podari ovako kompleksnom liku - objašnjava Vuletić i naglašava:


- Serija će biti snažna posveta glumi i glumcima na ovom našem podneblju, ali će se takođe baviti temama karakterističnim za tragično vreme devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji. Kako jedno tragično vreme utiče na sudbinu običnih ljudi? Kako stvaralačka, umetnička energija može postati destruktivna i rušilačka? Šta je to što nas tera u destrukciju? To su samo neke od veoma kompleksnih i izazovnih tema kojima ćemo se baviti u novoj seriji “Pad”.

Glumac Žarko Laušević pre deset godina napisao je knjigu “Godina prođe, dan nikad”, u kojoj je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dvojicu momaka, a jednog ranio.

U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, tek sada je došao taj trenutak. Prava za ekranizaciju je prodao pre više od godinu dana produkcijskoj kući koja potpisuje uspešne serijale “Tajkun”, “Močvara”, “Klan”, “Kalkanski krugovi”, “Feliks”, “Crna svadba” i “Čudne ljubavi”.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Espreso/Filmitv.rs

Povezane vesti:


>