Zdravlje

Ljubav

Gitov tretman za ispravljanje kičme!

Da biste izlečili stečenu skoliozu, koristite Gitov tretman za ispravljanje kičme opisan u tekstu. Stečena skolioza je uzrokovana preteranim nepravilnim sedenjem, na primer, dete stalno sedi sa podvučenom nogom ispod sebe, nosi težak ranac na jednom ramenu, svira violinu.

Gitov tretman za ispravljanje kičme! Svet Plus





Vitalij Git radi na medicinskom univerzitetu u Kijevu. Razvio je metodu ispravljanja kičme pomoću jednostavnih vežbi ili položaja tela. Prenosimo vam njegov tekst objavljen na sajtu Econet:

"Značajan deo skolioze treba pripisati stečenoj (indukovanoj), za razliku od onih kod kojih je skolioza uzrokovana urođenim defektima - klinastim pršljenom, srastanjem rebara i nekim drugim. U ovom slučaju, skolioza se ne može u potpunosti izlečiti, iako se defekt može maskirati, a držanje se može poboljšati ciljanom stimulacijom razvoja određenih mišićnih grupa.



Stečena skolioza

Stečena skolioza se savršeno može lečiti mojom tehnikom. Ona uzrokovana preteranim nepravilnim sedenjem, na primer, dete stalno sedi sa podvučenom nogom ispod sebe, nosi težak ranac na jednom ramenu, svira violinu.

Neki sportovi - mačevanje, tenis, sportska oprema - uglavnom razvijaju jednu stranu tela i takođe mogu doprineti razvoju skolioze...

Jednom sam video neverovatan slučaj, jedini u mojoj dugogodišnjoj praksi. Teška skolioza se razvila kod odrasle, zrele devojke. Zainteresovala se za kuglanje, tri godine treninga dovele su je u reprezentaciju Rusije. Svakog dana, mnogo sati, u fiksiranom položaju, bacala je teške lopte i razvila tešku krivinu kičme.


Otuda zaključak: da bi se sprečio razvoj „sportske“ skolioze, potrebno je razviti drugu stranu tela, stvoriti antisavijanje kičme na bilo koji način.

Skolioza može biti pektoralna. Štaviše, u većini slučajeva, desnoruki ljudi razvijaju desnu skoliozu u torakalnom regionu. To je zbog povećanog razvoja mišića i skeleta na desnoj strani.

U ovom slučaju, desno rame je obično podignuto, desna lopatica viri. Pri savijanju napred, kičma se savija udesno.



Za lečenje takve anomalije koriste se sledeće vežbe.

1. "Poza Venere" - leži se na levoj strani. Vežba se izvodi 1-1,5 sati dnevno, poželjno u malim dozama. Ne treba ležati i buljiti u zid. Možete čitati, pisati, gledati TV. Znači kada se odmarate, lezite na levu stranu tela, levom rukom pridržavajte glavu, a oslonite se na levi lakat.







2. "Dotičemo plafon" levom rukom . Vežbajte ako je levo rame niže od desnog.

Izvodi se na sledeći način: 2 sekunde ispružimo levu ruku prema gore visoko do plafona, 1 sekundu odmaramo. 10 puta ujutru ponavljamo i isto uveče.

Pratite nivo ramena svaki dan. Da biste razliku od 3 cm iskrivljenosti izravnali, dovoljno je vežbati 2 do 3 nedelje. U slučaju preteranog vežbanja, levo rame može postati više od desnog.

Retko, ali ipak se dešava da je kod desnostrane skolioze desno rame niže od levog. Ovo je moguće zbog traume rođenja. Zatim, prilikom izvođenja prve dve vežbe, desno rame će se spustiti još niže.


U ovom slučaju predlažem vežbu 3.

3. U desnu ruku uzimamo bučicu, ne baš tešku, i ljuljamo je gore-dole, dok se ne pojavi osećaj umora.

Kod leve strane torakalne skolioze, sve vežbe se izvode obrnuto od gore navedenog.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>