Zdravlje

Ljubav

Energija tokom celog dana: Kafa sa dodatkom smanjuje apetit!

Energija tokom celog dana i to uz pomoć vašeg omiljenog napitka! Kafa sa ovim dodatkom smanjuje apetit i daje snagu da izdržite naporan dan.

Energija tokom celog dana: Kafa sa dodatkom smanjuje apetit! Svet Plus
Osim što ćete imati više energije tokom dana, smanjiće vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često – što je odlično ako planirate izgubiti višak kilograma.

Radi se o mešavini kokosovog ulja, kakaa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamenom za klasični šećer. Svako jutro se kašičica te smese dodaje u vruću kafu. Oni koji su isprobali ovu metodu dobijanja energije kažu da zaista pomaže.

Inače, kakao je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, kakao je namirnica koja ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.

Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog efekta kafe. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju. Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i obezbeđuje energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.

Takođe, masne kiseline kakve su u kokosovom ulju smanjuju apetit i osećaj gladi pa mogu doprineti gubitku suvišnih kilograma. Prema jednoj studiji, ljudi koji namirnice s takvim masnim kiselinama jedu za doručak, obično ručaju kasnije od onih koji nemaju takvu naviku.


Potrebno:

šoljica (od 2,5 dcl) omekšanog kokosovog ulja
šoljica (od 2,5 dcl) kakaa
3 kašičice eritritola

Eritritol je iz prirode izolovana zamena za šećer koja izgleda i ima ukus vrlo sličan šećeru, ali potpuno bez kalorija. Eritritol je šećerni alkohol i dobija se ekstrakcijom iz biljaka ili industrijskim putem iz skroba. U prirodi se nalazi u biljkama u malim količinama u grožđu, lubenici, nekim sortama gljiva, fermentisanoj hrani kao što je vino, pivo, sir.


Glavna razlika između eritritol i ostalih zaslađivača je da nema nikakvih laksativnih efekata, koji su česti u drugim šećernim alkoholima.Priprema:

Sve sastojke dobro promešajte, tako da smesa bude glatka pa je stavite u teglu i u frižider da postane čvrsta. 

Zatim teglu čuvajte u ormariću pored kafe i dodajte u jutarnju šoljicu omiljenog napitka – po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne otopi.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica


>