Lepota

Ljubav

Spasite kosu od opadanja! Pet saveta koji će vam pomoći!

Spasite kosu od opadanja i isušivanja tokom hladnih zimskih dana. Pet saveta koji će vam sigurno pomoći ukoliko ih se pridržavate.

Spasite kosu od opadanja! Pet saveta koji će vam pomoći! Svet Plus
Zbog niskih temperatura vlasi su na udaru - brže se isušuju, postaju krte i gube sjaj. Još veći problem je pojačano opadanje. 

Dermatolozi podsećaju da je normalno da dnevno opadne do sto dlaka, a ako primetite da gubite više, neophodno je da promenite navike u negovanju kose, i to ne samo da promenite šampon i da proredite oblikovanje kose presama već i običan češalj! Uz ove jednostavne savete uspećete da oporavite kosu.


1. Masirajte teme

Masaža temena dva do tri puta dnevno pojačava cirkulaciju, što je važno za jačanje korena dlake. I ujutru i tokom dana po nekoliko minuta masirajte teme kružnim pokretima vrhovima prstiju, a posebno pred spavanje.2. Promenite češalj

U zimskom periodu je veoma važno da imate kvalitetan češalj koji ne kida dlaku. Koristite češalj sa širokim zupcima ili četku od prirodne dlake kako biste omogućili da lakše i ravnomernije prolazi kroz kosu.

3. Ne češljajte vlažnu kosu

Izbegavajte češljanje vlažne kose, jer lako može doći do kidanja dlake i oštećenja krajeva. Dok je mokra, kosa je osetljiva i veoma podložna pucanju i lomljenju. Najbolje je da je neko vreme držite uvijenu u peškir da upije višak vode, prosušite je fenom, pa tek onda uzmite češalj.


4. Izbegavajte vezivanje repa

Pokušajte da tokom zime izbegavate vezivanje kose u rep, a posebno pazite da je previše ne zatežete. Skupljena i stegnuta kosa ne može da diše, a nedostatak vazduha dovodi do krzanja i pojačanog opadanja vlasi.5. Redovno stavljajte pakovanja

Izaberite pakovanje ili masku za regeneraciju kose koja vam najviše odgovara i nanosite ove preparate redovno tokom zimskih meseci.


Ako se često fenirate, prethodno zaštitite kosu nekim od sredstava koje možete pronaći u radnjama koje su dobro snabdevene kozmetičkim preparatima.


Kapa i štiti i šteti

Iako vunene kape štite glavu od hladnog vazduha, one izazivaju prekomerno trenje, koje dovodi do gubitka kose. Nošenje kape tokom celog dana onemogućava kosi da diše i izvlači vlagu iz nje. Izaberite kapu od kombinacije vune i drugih materijala koji su nežniji za kosu.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>