Region

Svet

Region

Snima se serija o životu Žarka Lauševića!

Snima se serija o životu Žarka Lauševića, i kobnoj noći... Glumac je prodao prava na korišćenje njegove knjige "Godina prođe, dan nikada".

Snima se serija o životu Žarka Lauševića! Screenshoot/Instagram
Pre deset godina glumac Žarko Laušević napisao je knjigu “Godina prođe, dan nikada” gde je opisao šta se sve dešavalo kobne noći 31. jula 1993. godine kada je usmrtio dvojicu momaka.

U javnosti se od tada mnogo puta spekulisalo kako će se po ovoj knjizi napraviti film i serija, međutim, konačno je došao taj trenutak.

U prvim nedeljama 2022. godina produkcijska kuća “Firefly” prema sazanjima “Blica” krenula je sa pripremama za ovaj projekat, a u najuži krug ušlo je troje glumaca koji bi trebalo da tumače Lauševića.

Kada je u pitanju Miloš Biković, još uvek je neizvesno da li će moći da se uklopi u datume snimanja zbog njegovih poslovnih obaveza u Rusiji.


Pored njega, najveću šansu da se nađe u projektu ima i Marko Grabež, kojeg gledaoci znaju po veoma zapaženoj ulozi u seriji i filmu “Nečista krv”.


Pored ova dva glumca, na spisku se nalazi i njihov mlađi kolega, glumac Vučić Perović koji je do sada glumio u nekoliko serija."U naredna dva meseca će se obaviti pripreme na realizaciji ovog projekta, kao i finalni izbor cele glumačke postavke. Serija bi trebalo da počne da se prikazuje krajem ove godine, a početkom naredne. Start snimanja se očekuje na proleće", otkrio je izvor za medije.


Noć koja je promenila život Žarka Lauševića

Priča na kojoj se sada radi je kobna noć u životu Žarka Lauševića. Tog 31. jula 1993.godine zajedno sa starijim bratom Branimirom, poznatom po nadimkom Mili, bio je napadnut od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala.

Na prvom suđenju je osuđen na 15 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je nakon žalbi potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine, izrečena mu je kazna 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, pušten je na slobodu.

Ubrzo nakon toga je napustio zemlju i preselio se u Njujork, jer se plašio krvne osvete.Laušević prodao prava

Kako je “Blicu” objašnjeno, Žarko Laušević je prodao prava na korišćenje knjige za potrebe pravljenja scenaria za seriju. Glumac neće formalno učestvovati na ovom projektu, ali je saglasan sa time da se na osnovu njegove životne priče naprave film i serija.

Inače, produkcijska kuća “Firefly” do sada je potpisala neke od najzapaženijih i najnagrađivanijih TV serija kao što su “Tajkun”, “Porodica”, “Crna svadba”, “Klan”...

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Magazin novosti

Povezane vesti:


>