Region

Svet

Region

Željko Joksimović otkrio nepoznate detalje sa snimanja filma Toma!

Željko Joksimović otkrio nepoznate detalje sa snimanja filma "Toma"! Glavni akteri filma su rešili da progovore o emocijama koje je ovo ostvarenje izazvalo u njima.

Željko Joksimović otkrio nepoznate detalje sa snimanja filma Toma! Screenshoot/Instagram
Film "Toma" je za kratko vreme dostigao veliku popularnost jer je snimljen po našem srpskom boemu, a film je pogledalo više od milion ljudi.

Milan Marić je u jednom intervjuu otkrio da nisu planirali da film bude ovoliko emotivan.


- To ne može da se planira. Jasno nam je bilo da je emocija nešto što mi želimo. Da je emocija šifra za Tomu Zdravkovića i ono što je bio njegov život i njegove pesme. I tim putem smo krenuli. Vi sve vreme morate da balansirate. Posebno što smo izvukli da je jedna dominantna emocija- tuga. To je osećaj melanholije, tuge, i sa tim nema stajanja. Samo nije smelo da bude lažno, što je zahtevalo od svih nas da konstantno budemo na ivici žileta, da balansiramo, da se trudimo. I kada smo već na toj ivici žileta da dozvolimo da se zasečemo, pa malo i da boli. To je bilo neophodno za ovaj film, ali je vredelo - kaže Milan Marić.


Glumica Tamara Dragičević je takođe prokomentarisala da se sve vreme u vazduhu osećala emocija.

- Trudili smo se da je suzbijemo, sakrijemo, ali ceo utisak je taj da emocija preovladava u filmu. Nismo jurili za tom emocijom nego je ona bila tu. Mi smo je krili, ali je izbijala iz stomaka, pogleda i reči. Meni jedna od dražih scena, a svaka je podjednako važna, jer Silvana kao pojava nosi sa sobom to, je bila ona kada na koncertu neće da peva zbog pitanja novinara. Tada je Toma zamoli da izađe i ona otpeva. Niz tih scena su meni možda i bliske kao glumici, kao nekom ko se bavi javnim poslom. Ali ono što je obeležilo njen život jeste da je ona išla uvek uzdignute glave, da nije pokazivala kako se oseća, a bila je i tužna, osetljiva i nije imala lak život- priča Tamara.


Željko Joksimović je istakao da mu je posebnu emociju izazvala pesma, ali i scena "Za Ljiljanu".

- Pozove me Bjela oko 14.10 i kaže mi: “Rođo, možeš li malo da vidiš da ova Ljiljana bude možda nekako sporija... Da staviš klavir”. Ja kažem: “Dobro, ali Aco nije tu, kada da stignemo?”. Na to mi Bjela kaže: “Otpevaj ti pa ćemo posle videti”. Kažem OK, sednem za klavir i otpevam. I na snimanju bude situacija sledeća. Svi gledaju u kadar, plaču i jecaju. Ovo je strašno, ovo je wow... I eto ispalo je fenomenalno - rekao je Željko Joksimović.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika


>