Ostalo

Sme�no

Ljubimci: Pas se uznemiri kad god pukne petarda? Evo rešenja!

Pas se uznemiri kad god pukne petarda? Ljubimci i životinje uopšte se boje preglasnih i iznenadnih zvukova, evo rešenja, bar za one koji imaju sreće da žive u toplim domovima.

Ljubimci: Pas se uznemiri kad god pukne petarda? Evo rešenja! Svet Plus




Za ljubimce koji se plaše i drhte od zvukova petardi i vatrometa nekada je dovoljno pripremiti posebnu prostoriju gde će zvukovi i bljeskovi spolja biti smanjeni na najmanju moguću meru.


Ipak, kako moraju da izađu napolje zbog fizioloških protreba pokušajte da ga obmotate maramom, jer će mu ona pomoći da se smiri nakon šoka od zvuka petarde.


Oko tela uplašenog psa vežite maramu tako da napravite iks na leđima, a potom i ukrstite na zadnjem delu tela životinje. Stručnjaci kažu da ima smirujući efekat na psa kada ima želju da pobegne. Svog ljubimca možete umotati u šal ili običnu tkaninu.






Zvukovi koji su proizvod petardi i vatrometa smetaju i bolesnoj deci i ljudima, mislite o tome pre nego što posegnete za ovakvom vrstom "slavlja". Postoje mnogo lepši i normalniji načini da iskažete svoju radost i sreću, a da pritom ničiji život ne ugrozite.

 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>