Lepota

Ljubav

Ricinusovo ulje ekspresno oporavlja kožu i kosu!

Ricinusovo ulje ima antibakterijska i protivgljivična svojstva, ekspresno oporavlja kožu i kosu, a naročito efikasnim se pokazalo u uklanjanju peruti!

Ricinusovo ulje ekspresno oporavlja kožu i kosu! Svet Plus




Ricinusovo ulje se vrlo često dodaje u kozmetičke proizvode za negu kose i kože jer je jako gusto i konzistentno. Pristupačno je i može se koristiti u nezi različitih tipova kose i kože.

Ima antibakterijska i protivgljivična svojstva, zbog čega je odlično za prevenciju niza kožnih bolesti, a naročito efikasnim se pokazao u uklanjanju peruti. Može se koristiti za negu suvog temena i ispucalih vrhova. Odličan je izvor omega 9 masnih kiselina koje hrane kožu i folikulu kose.

Ricinusovo ulje kosi daje volumen i sjaj. Dovoljno je da 2 do 3 kapi ricinusovog ulja utrljate na vrhove kose i potom dobro počešljate. Ako želite da podstaknete rast kose, onda utrljajte nekoliko kapi ricinusovog ulja u teme, držite ceo dan ili preko noći, i potom kosu operite blagim šamponom.

 

Nemojte bacati pepeo! On je alkalan kao i soda bikarbona! (VIDEO)






Stručnjaci ističu da je ricinusovo ulje odlično i za negu usana. Tokom zime se koža usana regeneriše puno sporije i postaje suva. Na usne namažite 2 kapi ricinusovog ulja. Ono prodire duboko u kožu i vaše usne će vrlo brzo opet postati mekane.

Ricinusovo ulje se može koristiti i za negu stopala.

Držite stopala u toploj vodi oko 30 minuta, osušite ih, namažite ricinusovim uljem, obujte pamučne čarape i držite preko noći.


Zbog jakih antibakterijskih i protugljivičnih svojstava, ricinusovo ulje može pomoći u ublažavanju i lečenju bubuljica i akni. Lice pre spavanja operite blagim prirodnim sapunom i toplom vodom kako bi se pore otvorile. Potom nanesite ricinusovo ulje i držite preko noći.

 

Kako da vaša duga kosa bude kao sa reklame?!

Rozetla: Da vam kosa raste i bude gušća napravite ovaj dodatak šamponu!



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/centarzdravlja.rs

Povezane vesti:


>