Zdravlje

Ljubav

Ova dijeta će vam se svideti više nego bilo koja druga!

Uz nekoliko pravila brzo ćete ostvariti svoj cilj! Ova dijeta će vam se svideti više nego bilo koja druga  jer jedete masno, a kilogrami samo padaju...

Ova dijeta će vam se svideti više nego bilo koja druga! Svet Plus
Razumna je tvrdnja da se od mnogo masnoća gojimo ali uprkos svim trendovima sa nemasnom hranom, sve više ljudi širom sveta je gojazno, što je potpuno suprotno gorenavedenoj logici.

Sada nam je jasno da konzumiranje određenih vrsta masti zapravo može da pomogne u gubitku težine, naravno uz nekoliko pravila.


Posle masne hrane duže smo siti i zadovoljni - sigurno ste to iskusili kad ste poslednji put pojeli čizburger sa slaninom. 

Naravno, svakodnevna konzumacija brze hrane nije dobra strategija za gubitak težine, ali zadovoljstvo koje se javlja nakon njega ključni je deo odgovora na pitanje kako nam masnoće mogu pomoći da smršamo.

Nakon masne hrane duže smo zadovoljni, stoga nećemo posezati za nepotrebnim grickalicama koje su najčešći krivac za dodatne kalorije tokom dana.Pre svega, NISU SVE MASTI ISTE!


Ukoliko želite da jede masti i ujedno gubite težinu ključ je razumevanje koju vrstu masne hrane u tom slučaju možete jesti, jer različite vrste masti nisu iste.


Masti koje su vaš saveznik su nezasićene masne kiseline, a najbolja od njih je omega-3 masna kiselina. Ove masti smatraju se "dobrima" jer pomažu u zaštiti protiv srčanih oboljenja, jačaju mozak i čine vašu kožu, kosu i nokte zdravijim.

Možete ih pronaći u avokadu, orašastom voću, maslinovom ulju i masnoj ribi kao što su tuna i losos. S druge strane, na listi masti koje su loše za srčani sistem nalaze se zasićene masne kiseline (koje bi bilo dobro svesti na minimum) i trans masne kiseline (koje su izrazito štetne za ljudsko zdravlje).Mast je nužna, ali budite oprezni!

Izbegavanje masti ima potencijal da poremeti vaše planove o gubitku težine jer zbog gladi dolazite u situaciju da navalite na pogrešnu vrstu hrane. Takođe, (nezasićene) masne kiseline potrebne su nam za pravilno funkcioniranje organizma.

Međutim, nezavisno od toga koju vrstu masti jedete, ona je i dalje vrlo bogata kalorijama, pa nemojte da preterujete!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ finirecepti.net.hr

Povezane vesti:


>