Region

Svet

Boris Novković: Novi album - Gori ulica! (VIDEO)

Boris Novković u svoju diskografiju je upisao 16 studijskih albuma, brojne singl ploče i kompilacije. Publika željna prave energije rock and rolla ima priliku uživati i u novom studijskom albumu pod nazivom “Gori ulica”.

Boris Novković: Novi album - Gori ulica! (VIDEO) Foto Raul Brzić
U godini u kojoj obeležava 35 godina od izlaska svog prvog albuma "Kuda idu izgubljene djevojke...", publika željna prave energije rock and rolla ima priliku uživati i u novom studijskom albumu pod nazivom “Gori ulica”.

Borisov rokerskiji pristup na albumu dao se naslutiti singlovima "Dinamit", "Pun mjesec, ti i ja", "Gori ulica", "Ljeto je" i "Moja djevojka". Borisove pesme su ljubavne tematike, a u stihovima širi pozitivu koja je u ovim izazovnim vremenima itekako potrebna.

Za jedan od svojih prvih singlova "Dinamit" Boris je rekao kako najbolje opisuje novi album, ali i njega u muzičkom smislu. Među dvanaest pesama koliko ih sadrži novi album, Boris Novković je jednu pesmu posvetio i Zagrebu, "Moj grad bez ljudi" koja je nastala 2020. godine u vreme lockdowna i zemljotresa. 
Pored hit singlova na albumu se nalaze i četiri dosad neotkrivena singla: 

"Srebro", "Ti si vrag", "Ispod starog mosta" i "Nisam više sam". Većinu aranžmana na albumu potpisuje Borisov saradnik Hrvoje Prskalo, ujedno i producent albuma.

"Mogu reći da sam u Hrvoju Prskalu pronašao izuzetno kvalitetnog saradnika. On je oslobodio jednog duha iz mene te sam se opustio i vratio svojim prvim muzičkim energijama rock and rolla."

Aktuelni singl "Moja djevojka" Boris je nedavno poetski opisao: "Sad već polako možete osetiti atmosferu čitavog albuma koju bi usporedio s nadrealnim putovanjem u moj svet čudesa, poput onog Alisinog iz bajki. Taj svet i album, kao i ova pesma, ispunjeni su kosmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali doprinos i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svet sutra boljim."

Boris Novković jedan od najuspešnijih i najpopularnijih regionalnih kantautora čiji su albumi prodavani u zlatnim i platinastim tiražima, a svi njegovi novi hitovi kao i oni stariji, poput "Kuda idu izgubljene djevojke", "Jači i od sudbine", "Daleko", "U dobru i zlu", "Dok svira radio", "Eloiz", “Vukovi umiru sami “ redovno se mogu čuti na svim radio stanicama.

Novi album "Gori ulica" je u prodaji  u Srbiji u izdanju Jugotona.


 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>