Ostalo

Sme�no

Putem šampiona: Od stvarnosti do filma!

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“. Od stvarnosti do filma!

Putem šampiona: Od stvarnosti do filma! Promo




Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara Vilijams u bioskopu Cinestar Ada Mall; brojne poznate ličnosti iz sveta sporta i javnog života oduševljene i inspirisane povodom.


Novak Đoković Fondacija je priredila u bioskopu Cinestar Ada Mall vanrednu projekciju aktuelnog sportskog filmskog hita „Kralj Ričard“ – u okviru promocije načela i sadržaja posebnog programa fondacije – "Putem šampiona". Dragoceno kinematografsko ostvarenje koje hronološki opisuje jedinstveni razvojni put čuvenih teniskih sestara Serene i Venus Vilijams – vođen na samo njemu svojstven način od strane njihovog oca Ričarda – u potpunosti je tematski srodno sa ciljevima ovog programa Fondacije, usredsređenog na pružanje podrške i razumevanju roditelja mladih sportista - i budućih asova i šampiona.






Program „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije, predstavljen u čast Međunarodnog dana sporta ove godine – jedinstven je po tome što pruža važnu podršku roditeljima budućih sportista u vidu edukativnog programa i šire pomoći u njihovom osnaživanju u ovoj posebno zahtevnoj ulozi. Prepoznat i podržan od strane sve većeg broja eminentnih stručnjaka iz oblasti sporta, sportske psihologije i zdravlja i legendarnih asova – ovaj projekat je u 2021.održao 6 posebnih radionica za roditelje – u kojima su aktivno učestvovali i svoje dragoceno životno,  sportsko i stručno iskustvo podelili sa učesnicima i osnivači Fondacije – Novak i Jelena Đoković. 



Projekcijom filma koji se u potpunosti bavi tematikom rada svog stručnog tima i prijatelja – projekat ujedno najavljuje i početak održavanja niza javnih Panel diskusija (u hibridnom formatu) od decembra ove godine – na kojima će neka od najvećih imena i legendi našeg sporta, stručnjaka i roditelja direktno obratiti široj javnosti po svim važnim temama i pitanjima iz ove oblasti.  


Kroz svoje zacrtane programske aktivnosti – ali i originalne promocije suštine svog rada i ciljeva poput ovog posebno osmišljenog kulturnog događaja – „Putem šampiona“ će nastaviti da unapređuje razvoj ekosistema bavljenja sportom od najmlađeg uzrasta, i dâ važan podstrek roditeljima u praćenju prvih sportskih koraka kroz igru, na putu sreće, ispunjenosti i uspeha svojih mališana. Zvanični partneri programa u Srbiji su renomirane kompanije Motorola i Lacoste.






”Uz zahvalnost što ste vašim prisustvom, uspešnim karijerima, dobrim delima i ličnim primerom uveličali naš tematski događaj – radujem se što svi zajedno ukazujemo na važnost posvećenog bavljenja ovom važnom i aktuelnom životnom temom. Naš predani rad u pružanju stručne i ljudske pomoći i podrške roditeljima pri donošenju odluka tokom procesa odrastanja njihove dece kroz sport večeras je dobio najlepši mogući podstrek i inspiraciju, i sigurni smo da ćete biti uz nas i za naredne programske akcije našeg projekta!” istakla je u obraćanju zvanicama pre početka filma Ana Jovanović, autorka programa  “Putem šampiona“.



Među poznatim sportskim asovima i ličnostima iz javnog života Srbije – svoju podršku projektu „Putem šampiona“ prisustvom na ovom zanimljivom događaju su izrazili Andrija Gerić, Ratko Varda, Dušan Kecman, Andrea Lekić, Tanja Petrović, Borka Tomović i Novica Bjelica, Nada Macanković i Bojan Janić, Ivan Ivanović, Srećko Jarić, Dragan Ćirić, Snežana Janković, Dejan Vraneš, Igor Miklja i mnogi drugi.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>