Lepota

Ljubav

Novi trend u šminkanju! Tehnika koja otvara oko!

Tehnika koja otvara oko! Novi trend u šminkanju, a zapravo mejkap look 60-ih! Danas, naravno, postoje i modifikacije tog looka uz šljokice i slične dodatke...

Novi trend u šminkanju! Tehnika koja otvara oko! Svet Plus




Mejkap look 60-ih je sve popularniji, kako kod trendseterki, tako i kod nas, "običnih smrtnica". 

Evo i o čemu se radi.


Možda niste rođeni u 60-ima, ali ako nas pitate, one su bile jedan od najboljih perioda ikada. Šezdesete su iznedrile mini suknju, ljudi su se borili za nezavisnost, Bitlsi su žarili i palili, a žene su osećale sve više slobode.


I zato nam povratak u 60-e ne smeta nimalo, pogotovo kada je reč o načinu šminkanja koji dominira ove sezone.





Mejkap look 60-ih

Ova retro retrospektiva s razlogom nije zapravo nikada ni nestala sa scene, ali ponovo je zaživela i popularnija je nego ikada.

Čak smo i na mnogim revijama modnih kuća za sezonu 2022. godine videli povratak ajlajnera u stilu koji se nanosio tada i frizura sa volumenom koje svakako ostavljaju bjuti pečat.


Prva osoba na koju pomislimo kada razmišljamo o pop ikonama koje stilski poštuju ovo razdoblje je Arijana Grande koja je zapravo u svom mejkapu i frizurama u glamuroznim izdanjima oličenje razdoblja 50-ih, 60-ih i 70-ih. A upravo njen look na naslovnici albuma je ono što se na velika vrata vratilo i danas.







Reč je o jasnoj tamnijoj liniji na pregibu oka, dok je ostatak kapka ispunjen svetlijom bojom, tzv. cut crease. Danas, naravno, postoje i modifikacije tog looka uz šljokice i slične dodatke, ali poenta je da ovom tehnikom još više otvorite oko i koristite dobru maskaru za volumen i dužinu.











 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still/Ljepotaizdravlje.hr

Povezane vesti:


>