Lepota

Ljubav

Mleko ubrzava takozvano spoljašnje starenje!

Mleko ubrzava takozvano spoljašnje starenje i izaziva promene na koži lica! Ukoliko unosite mleko i ostale mlečne proizvode u velikim količinama, to će biti vidljivo na vama.

Mleko ubrzava takozvano spoljašnje starenje! Svet Plus




- Ova namirnica može da ubrza takozvano "spoljašnje" starenje i izazove promene na koži lica - kaže specijalista plastične hirurgije Lija Gavašeli.

- Intolerancija na laktozu, vrstu šećera koji se nalazi u mleku, zapravo je glavni krivac za ove nimalo prijatne, niti na oko lepe promene na koži. O tome da li je mleko korisno ili štetno po zdravlje, podeljena su mišljenja, ali svakako ako primetite da vam lice ubrzano stari, pojavu sitnih bora i neke "nepravilnosti", poput crvenila i i pečata, najbolje je da prestanete da ga pijete.






Ona naglašava da česta konzumacija mlečnih proizvoda izaziva nezdrav izgled:

- Gornji kapci su naduveni, ispod očiju se pojavljuju kese, kao i izražena pigmentacija... Osoba izgleda otečeno kao da je "puna vode", a kod odraslih osoba javljaju se i bubuljice... - objašnjava ona.

Gavašeli je objasnila da na pojavu znakova starenja može u velikoj meri da utiče i kvalitet mleka. Podsetila je da danas mleko neretko sadrži hormone u tragovima i antibiotike koji se daju kravama. Ove supstance mogu da naruše imunitet, a posebno ako se akumuliraju u telu u velikim dozama.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>