Lepota

Ljubav

Tanka, suva, oštećena kosa: Imamo rešenje za vas!

Tanka, suva, oštećena kosa ni malo lepo ne izgleda ali ne brinite, imamo rešenje za vas! Potrebna su vam tri sastojka koja imate kod kuće.

Tanka, suva, oštećena kosa: Imamo rešenje za vas! Svet Plus




Problem tanke, suve i oštećene kose može biti vrlo frustrirajući, jer vlasi izgledaju beživotno i nezdravo. 


Mnogi faktori utiču na kosu i na njen izgled, kao što su promena ishrane, novo godišnje doba, nedostatak sna, nedovoljan unos vitamina...

Prirodne hranljive maske koje ujedno neguju i kožu glave su odličan i efikasan način da povratite zdravlje i lep izgled vašoj kosi.


Osim što su oslobođene aditiva i hemijskih sredstava kojima industrijske obiluju, prirodne maske su i lake za pripremu, ne oduzimaju previše vremena i većinu sastojaka uglavnom već imate kod kuće.


Maska za kosu

Maske za kosu imaju funkciju da hrane vlasi, da utiču ne samo na površinu dlake već i da deluju da njenu unutrašnjost, i da tako pruže kosi potpunu negu i zaštitu.

Sastojci: 

dva jajeta, 
3 kašike ricinusovog ulja 
kašika meda








Priprema:


Odvojte žumance od belanca. Žumanca stavite u posudu, pa dodajte ricinusovo ulje i med i sve dobro promeštajte. Kosu nakvasite vodom, pa prstima nanosite smesu od korena kose sve do krajeva.

Kada masku nanesite na celu kosu, dobro je očešljate i stavite kapicu za kupanje ili obmotajte kosu folijom. Ostavite masku da deluje najmanje 20 minuta, a onda kosu dobro operite mlakom vodom i šamponom bez parabena i sulfata.

Osušite kosu kao i obično; najbolje je da to bude prirodno, bez fena. Vaša kosa će biti meška i izgledati zdravije i sjajnije. Ovu masku možete da stavljate na kosu jednom nedeljno za dugoročno dobre rezultate.





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>