Region

Svet

Maja Louis novi album: Krila! (VIDEO)

Maja Louis  svojim novim albumom, drugim albumom,  "Krila" nastavlja da gradi autentičnost, dobro potkovanu muzičkim legitimitetom porodice Louis.

Maja Louis novi album: Krila! (VIDEO) Foto: Dragan Jereminov
Novo poglavlje u muzičkom stvaralaštvu i hrabar iskorak, najavila je već singlom "Majo probudi se", objavljenim krajem 2020. godine, kombinovanjem svoje muzičke svestranosti (r'n'b, hip hop, funk) i nepokolebljive želje da piše istovemeno o svojoj unutrašnjoj snazi, ali i ranjivosti. 

Maja Louis je veoma iskrena u svojim novim pesmama, uz povremeni vrisak kako bi se čula, reflektujući kako se oseća -  ponekad još uvek povređena, ponekad oslobođena ili u fazi između.  Upravo ovakav pristup donosi jedinstvenost novom albumu i odražava glas žene, osnažujući, oslobađajući i istovremeno potpuno iskren.

Album "Krila" predstavlja zapis procesa životnog odrastanja i iskustvo samog procesa.


" Mogu da kažem da sam srećna osoba. Imam padove i uspone kao i svako, ali sam izgubila strah od reči. Sve sto želim da kažem - napišem - i oslobodim  se na taj način. Sve moje pesme su deo mene, moja iskustva, moje emocije. Daju mi snagu i podsete me šta sam sve prebrodila. Nadam se da će se  u njima i drugi pronaći i da će im one davati vetar u ledja kao i meni.” Izjavila je Maja.


Kao umetnica spremna da eksperimentiše, Maja je za album je pripremila eklektički mix  r’n’b, funk-a i soul-a, uz primese hip hopa.  Album otvara istoimena pesma “Krila” koja pokazuje Majine sposobnosti da prenese iskrene emocije sa lirskom i instrumentalnom kompleksnošću. Samopouzdanje i pozitivizam oslikavaju zarazan ritam i raspevanost, u pesmama “Žurka” i "Znaj da si uspela". 


"Gde nestaše one pesme stare" obrada je pesme koju je izvodio Louis: “ Ova pesma je meni i Marku veoma draga i jedva sam čekala da je izvedemo zajedno, jer nas vezuje za tatu.” - objašnjava Maja. 
Suštinu ljubavi, naklonost  i slabosti reflektuju pesme “"Kafena kašika" i “Sve će biti OK”.


Kroz album, Maja vodi priču sa neočekivanim zaokretima, ali istovremeno zadržavajući jak osećaj povezanosti gde svaka pesma elegantno teče u sledeću.


Tekst pesama potpisuje Maja, muziku i aranžman radili su Maja i brat Marko Louis zajedno, produkciju i  mix potpisuje Marko Louis. Na albumu sviraju sjajni muzičari: Aleksandar Dragutinović Šekspir (Bas gitara), Nikola Jezdić Pindo (Gitare) i Goran Savić Čaki (Bubanj).


Izdanje albuma prati video spot za naslovnu pesmu “Krila”.
Režiju i fotografiju potpisuje Dragan Jereminov.


 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>