Zdravlje

Ljubav

Savršno izbalansirana večera! Melem za srce!

Nutricionisti odgovaraju na pitanje kako izgleda savršeno izbalansirana večera koja povoljno utiče na zdarvlje srca, ali i celokuponog kardiovaskularnog sistema. Melem za vaše srce! 

Savršno izbalansirana večera! Melem za srce! Svet Plus
Poznato nam je svima da povišen holesterol loše utiče na naše zdravlje i da je vrlo važno da se on drži pod kontrolom, baš kao i nivo triglicerida. Jedan od načina je pravilan izbor naminrica.


Nutricionisti odgovaraju na pitanje kako izgleda savršeno izbalansirana večera koja povoljno utiče na zdarvlje srca, ali i celokuponog kardiovaskularnog sistema.


"Ako želite da smanjite nivo triglicerida, obavezno jedite ovas za doručak. Zapravo, trigliceridi mogu biti opasniji od holesterola. Veća koncentracija triglicerida u našem organzmu od dozvoljene značajno povećava rizik od bolesti srca."

Ovsena kaša će sprečiti pojavu masnih čestica u krvi, koje, akumulirajući se na zidovima krvnih sudova, mogu izazvati pojavu tako opasne bolesti kao što je arterioskleroza.

Na meniju su 3 večere, po receptu nutricionista, koje mogu da pomognu u regulisasnju holesterola i triglicerida:
Obrok broj 1: Ovsena kaša sa borovnicama

50 grama ovsene kaše prelijte sa ključalom vodom, dodajte kašičicu meda i šaku borovnica i obrok je spreman.


Obrok broj 2: Ražani hleb sa belim likom i maslinovim uljem

Omega-3 u maslinovom ulju pomažu u smanjenju količine triglicerida u krvi. O lekovitim svojstvima belog luka ne treba ni goovriti. Predlog nutricionista je da napravite tost od ražanog hleba, premažete sa malo maslinovog ulja i dodate sitno naseckan beli luk.


Obrok broj 3: Smuti

Potrebno:

1 šolja svežeg lista spanaća (30 g)
1 jabuka
5 kašika limunovog soka (50 ml)
1 kašika ovsa (10 g)
1 čaša vode (200 ml)Priprema:

Sve sastojke iseckajte i stavite u blender. Miksajte sve dok ne dobijete homogenu smensu.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>