Ostalo

Sme�no

Naočare vam magle kada je hladno! Ovo je super trik!

Naočare vam magle kada je hladno!? Uopšte nije prijatno kada vam naočare zamagle u sekundi, pa odmah morate da ih kinete i obrišete gde god da se nalazite. Ovo je super trik da to sprečite!

Naočare vam magle kada je hladno! Ovo je super trik! Svet Plus




Trik kako to sprečiti ne može biti jednostavniji! Uzmite mekanu krpicu, na nju stavite malo sredstva za pranje posuđa pa prebrišite stakla na naočarima.

Ostavite da se osuši petnaestak minuta, pa prebrišite krpicom od mikrofibera.



Na staklima će ostati zaštitni sloj koji će ih štititi od zamagljivanja, što je posebno korisno u ovim hladnima danima kada se naočare zamagle u sekundi nakon što se iz hladnoće uđe u topli prostor.


Što se tiče automobila, evo rešenja i za to!

Nanesite malu količinu pene za brijanje na krpu od mikrovlakana i protrljajte time stakla u automobilu. Brišite dok površina ne postane potpuno čista, odnosno dok pena ne nestane.







Isti postupak je i za  sve staklene površine (na primer, na ogledalima u kupatilu) jer pena za brijanje na površini ostavlja vrlo tanki sloj koji štiti od zamagljivanja.

Jedan pomalo neobičan način zaštite ogledala i svih staklenih površina od zamagljivanja je upotreba sirovog krompira. Prepolovite krompir pa polovinom premažite površinu koju želite da zaštitite od stvaranja magle. Mnogi ovu metodu često koriste na staklima automobila.






Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24sata.hr.

Povezane vesti:


>