Lepota

Ljubav

Beli luk - kvercetin: Recept koji će napraviti čudo sa vašom kožom!

Beli luk, odnosno kvercetin koji se nalazi u njegovoj ljusci će napraviti čudo sa vašom kožom i usporiti starenje! Recept je jednostavan, samo počnite da čuvate ljuske. 

Beli luk - kvercetin: Recept koji će napraviti čudo sa vašom kožom! Svet Plus

Tajna je u tome što sadrže kvercetin, prirodnu supstancu koja ima vitamin P, a za koji retko ko zna. Inače, čuveni lekar Robert Atkins (tvorac popularne "Atkinsonove dijete"), svojim pacijentima koji pate od različitih oblika alergija često je prepisivao kvercetin, jer ga je smatrao najboljim antihistaminikom.


Drugi lekari ga koriste za sprečavanje kardiovaskularnih bolesti. Ljudi koji konzumiraju mnogo kvercetina imaju značajno manji rizik od srčanog i moždanog udara, kao i od stvaranja krvnih ugrušaka.U kozmetologiji je vitamin P jedan od najvažnijih sastojaka tretmana za negu, ali i podmlađivanje. Ovaj vitamin može da uspori "propadanje" hijaluronske kiseline, što je njegova najvažnija osobina u tretmanima  protiv starenja. A upravo ovaj vitamin se nalazi u ljusci belog luka, onoj koju svi olako odbacujemo.

Za pripremu "lekovitog" napitka za podmlađivanje, biće vam potrebna veća količina ljuski od belog luka. Najbolje je da ih, kao i luk, čuvate na suvom i tamnom mestu. Napitak je potrebno piti sedam dana, a ritual ponavljajte jednom mesečno.

Za pripremu dnevne doze trebaće vam šaka ove ljuske. Dobro je isperite pod hladnom vodom. Skuvajte litar vode, pa sačekajte 1 do 3 minuta i dodajte ljusku. Ostavite da se kuva 6-8 sati. Pijte isključivo hladno. Poželjno je da popijete 4 čaše ovog napitka dnevno.Savet je da ranije pripremite ovaj napitak, kako biste rasporedili u toku dana kada ćete ga uzimati. Ljuska belog luka zbog svojih svojstava sprečava brzo hlađenje vode. 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>