Zdravlje

Ljubav

Zabrinjavajući podaci o hrani koja šteti srcu, a u Srbiji je omiljena!

Stručnjaci neprestano upozoravaju! Ovo su zabrinjavajući podaci o hrani koja šteti srcu, a u Srbiji je omiljena i teško da ručak može da prođe bez nje.

Zabrinjavajući podaci o hrani koja šteti srcu, a u Srbiji je omiljena! Svet Plus




Hrana za koju svi veruju da je izuzetno zdrava i bez koje se praktično ne može zamisliti ručak, čini se da zapravo škodi našem organizmu.

Ruski nutricionista, dijetolog, doktor medicinskih nauka i osnivač centra za lečenje gojaznosti - dr Andrej Bobrovski otkrio je da čorbice od mesa, bilo pilećeg ili junećeg, mogu biti veoma opasne po zdravlje.


Kako je objasnio, ako redovno jedete ovo domaće jelo povećavate rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.








- Dokazano je da su mnoge savremene bolesti povezane sa stalnom upotrebom zasićenih masnih kiselina, odnosno životinjskih masti"- rekao je lekar i objasnio je da misli na takve bolesti kao što su ateroskleroza, kardiovaskularne bolesti, srčani i moždani udar.


Doktor Bobrovski je skrenuo pažnju da opasnost od popularnog jela leži u tome što njegova redovna upotreba neprimetno šteti srcu. 


Činjenica je da se, prema rečima lekara, negativan uticaj zasićenih masnih kiselina na zdravlje ponekad primećuje prekasno, jer se, na primer, ateroskleroza razvija godinama, a da se pritom i ne oseća.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/espreso.co.rs

Povezane vesti:


>