Style

Ljubav

Đorđu Joksimoviću po kome je snimljen film Otac, vraćaju decu!

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, po kome je snimljen film "Otac", nakon mukotrpne borbe, vraćaju decu koja su mu bila oduzeta pre 6 godina! Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Đorđu Joksimoviću po kome je snimljen film Otac, vraćaju decu! Screenshoot/Youtube
Iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju navode da je nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović.


- Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje - navode iz Ministarstva.


Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.


Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.


Deca su mu oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene.

Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.


Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio. Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

Da podsetimo, po Srđanu Joksimoviću je snimljen i film "Otac" reditelja Srđana Golubovića, inspirisan upravo ovim stvarnim događajem.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>