Region

Svet

Region

Serija Crna svadba na RTS-u i Super Star kanalu!

Serija "Crna svadba", psihološki triler čiji su kreatori scenarista Strahinja Madžarević i reditelj Nemanja Ćipranić, svetsku premijeru imala je na 27. Sarajevo Film Festivalu. Uskoro je možemo pratiti na RTS-u i Super Star kanalu. 

Serija Crna svadba na RTS-u i Super Star kanalu! Screenshoot/Instagram




Prve dve epizode oduševile su publiku, a pred televizijske gledaoce serija od 10. epizoda stiže 23. oktobra na Super Star kanal u 21 čas, a 30. okotobra na RTS1 u 20.05. časova.

Iza ovog originalnog TV projekta stoje produkcijska kuća "Firefly" i Telekom Srbije.

Specifičan naziv "Crna svadba" došao od starog vlaškog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odelu, a ispraća ga verenica ili neka druga devojka odevena u venčanicu. 






Kroz veoma izraženo prisustvo folklornih elemenata i narodnih verovanja iz ovog dela Srbije, upravo će ovaj obred biti jedan od prikazanih verovanja sa kojima će se suočavati i dvojica inspektora.



Priča počinje u malom mestu u Istočnoj Srbiji gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestoro svojih komšija. 

Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.


Sjajnu glumačku ekipu čine:  Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Ljiljana Blagojević, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Mlađan Crkvenjaš, Igor Benčina i drugi.



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 





 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>