Region

Svet

Region

Doktor koji je lečio Tomu Zdravkovića: Imao je poseban tretman! (VIDEO)

Doktor Dejan Elaković koji je lečio Tomu, ispričao je da su prema Tomi Zdravkoviću svi imali poseban odnos, te da ni pacijentima ni osoblju bolnice nije smetalo to što on ima poseban tretman.

Doktor koji je lečio Tomu Zdravkovića: Imao je poseban tretman! (VIDEO) Screenshoot/Youtube





"U početku nisam znao mnogo o Tomi Zdravkoviću. To je bilo 1976/1977. godine, on je tad prvi put dolazio kod nas na preglede, onda je otišao sa suprugom u Kanadu. Po povratku iz Kanade se opet pojavio, već se tada znalo da je izuzetan pevač, svi su ga voleli i cenili i rado slušali. Svi odreda su gajili posebne emocije prema Tomi, i bolesnici i osoblje i lekari, bio je omiljena figura koja je dolazila kod nas, mislim da smo mu pored medicinskog tretmana pomogli i da se oseća prijatno i u bolnici." - ispričao je nedavno doktor Elaković na TV "K1".

Pevač se godinama borio sa tumorom mokraćne bešike...


"Toma toj bolesti nije pridavao veliki značaj, imali smo utisak da on to doživljava kao neku neprijatnost koja ga mnogo ne opterećuje, on je i dalje živeo svoj život koji je posvetio muzici. Mogao je da dolazi na kliniku kad je hteo, da odlazi kad je hteo, takav naš odnos prema njemu mu je odgovarao. O tome najbolje govori situacija kada je pred jedan vikend primljen u bolnicu jer je imao krvarenje, da se to krvarenje hirurški zbrine, ali je pre toga morao da prima transfuzije krvi. To je završeno u subotu negde do 12-13h i popodne je nestao. Mi smo bili zabrinuti, iznenađeni, ja sam obavestio njegovog glavnog hirurga koji ga je i operisao više puta."


"Neki ljudi su nam rekli da je možda otišao u Šabac, to nas je još više uznemirilo, nije nam bilo jasno. Bojali smo se da može na bini da kolabira, da mu pozli, ali u tom trenutku je bilo šta je bilo, i mi smo bli presrećni kad smo Tomu rano ujutru zatekli u krevetu.


On je imao svoje veze, svoje prijatelje, koji su taj njegov odlazak sa klinike, da bi mogao da održi koncert u Šapcu, organizovali i omogućili mu to. Takav je bio Toma."



Svi su osećali empatiju prema Tomi Zdravkoviću i pokušavali da mu bude što prijatnije u bolnici. 



"Tek kad je bolest uznapredovala on je shvatio da je bolestan i tad je počeo da se plaši smrti. Bio je poseban, on je određivao kad će se i kako njemu pomoći. Ja sam Tomu pratio više od 10 godina, nikada nismo videli ni čuli nijednu primedbu nijednog pacijenta, niti osoblja, na njegovo ponašanje."


Ostatak pogledajte u video snimku:



 





 

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/K1 tv

Povezane vesti:


>