Zdravlje

Ljubav

Ubrzavanje metabolizma uz kafu i cimet!

Ubrzavanje metabolizma uz kafu i cimet! Cimet podstiče termogenezu u telu, objašnjava nutricionista, i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.

Ubrzavanje metabolizma uz kafu i cimet! Svet Plus
Kako započinjete dan?

Ukoliko je vaš odgovor:

 "Ispijanjem prve šoljice kafe", predlažemo vam da kako biste u njoj što više uživali i kako bi telo osetilo blagotvorne efekte ovog napitka, a tu podrazumevamo ubrzanje metabolizma, buđenje i pokretanje unutrašnjih organa, pre šoljice kafe, dok je kuvate popijte čašu vode sobne temperature.

Nemojte zaboraviti, jer razlika je velika, što ćete i osetiti, a nakon toga pripremite kafu.


Nutricionista Liza Ričards naglašava da je najbolje držati se obične, crne kafe bez dodataka mleka i šećera jer tako unosimo nepotrebne kalorije. Takođe savetuje da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta. Ona je na ličnom primeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mesec dana primetila je značajnu razliku u težini.

Uspela je da smrša 4 kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

- Cimet podstiče termogenezu u telu - objašnjava Ričards, i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.

- To je proces zagrevanja tela i on može da dovede do toga da sagorevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto - objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srbija Danas


>