Ostalo

Sme�no

Beli luk i nana protiv smrdibuba! Zauvek ćete ih se rešiti!

Baštovani znaju kako da ih se reše na biljkama, a kako ih oterati iz kuće? Beli luk i nana protiv smrdibuba! Zauvek ćete ih se rešiti!

Beli luk i nana protiv smrdibuba! Zauvek ćete ih se rešiti! Svet Plus
S prvim hladnim danima smrdibube su u potrazi za toplim i suvim prostorima, pa ulaze u naše domove kako bi se sakrile od hladnoće i prezimele zimu.


U kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako biste sprečili njihov ulazak u vaš dom da popravite sva spoljna oštećenja.

Baštovani znaju za trik sa rastvorom sode bikarbone u vodi, kojim prskaju biljke, a u narodu se veruje da smrdibube beže od mirisa belog luka i nane, pa ove namirnice treba postaviti kod ulaznih vrata, prozora i drugih mesta kroz koja dosadne bube mogu da prođu.

Druga, a možda i bolja varijanta jeste da u vodu sipate nekoliko kapi eteričnog ulja nane i sa spoljašnje strane isprskaste prozore, ulazna i balkonska vrata.

 

Nedeljni horoskop od 27. septembra do 3. oktobra 2021. godine!
Kad nađete smrdibubu u kući!

Nikako je ne ubijajte i ne plašite, jer kada se osećaju ugroženo, smrdibube ispuštaju odvratan miris. Ne dirajte ih rukama, već uzmite papir ili rukavice, nežno ih uhvatite i izbacite napolje.

 

Na koji način običan limun može da stvori pravu magiju!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>