Region

Svet

Region

Film Nije loše biti čovek uskoro u bioskopima! (VIDEO)

Objavljen je trejler za novi film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” koji će uskoro naći u bioskopima. Film se bavi temama, ima li života posle smrti? ima li života pre smrti?

Film Nije loše biti čovek uskoro u bioskopima! (VIDEO) Screenshoot/Instagram




Ljudi su se oduvek bavili ovom temom, ima li života posle smrti. Postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli?


Da li ćemo ovaj svet, možda, videti još jednom očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom novom životu ispraviti greške učinjene za vreme ovog života? Filmska priča ”Nije loše biti čovek” daje jedan od mogućih odgovora u vidu reinkarnacije koja je inače prisutna u religijama, verovanjima i običajima mnogih naroda.


Neko će u ovu tragikomičnu priču poverovati, neko će je gledati sa osmehom, ali će svi sigurno sa pritajenom nadom očekivati da naš ovozemaljski kraj nije večiti kraj, da postoji neka nada za naredni život. Moj film je pokušaj odgovora na dva egzistencijalna pitanja. Prvo je: Ima li života posle smrti? i drugo: Ima li života pre smrti?



Filmska priča  „Nije loše biti čovek“ daje jedan od mogućih  odgovora koji je, inače, prisutan u religijama, verovanjima  i običajima naroda celog sveta. Neko će u ovu priču iskreno poverovati zbog sopstvene empatije prema drugim živim bićima, neko će sve ovo gledati kao neverovatnu sagu o želji za životom, ali će svi  –  sigurno, sa pritajenom nadom očekivati da kraj nije večiti kraj, da ćemo se jednog dana ponovo videti i negde sresti. Još ako smo se voleli – to je neizbežno.








Scenarista i reditelj je Dušan Kovačević, direktor fotografije Goran Volarević, scenograf  Milenko Jeremić, kostimografkinja Dragica Laušević, originalnu muziku za film komponuje Momčilo Bajagić Bajaga, a dizajnerka filmske maske je Jasmina Mina Lilić.



Radnja filma prati profesora klavira Milana, koji je zbog smanjenja broja učenika u muzičkoj školi u kojoj je radio, ostao bez posla. Na putu ka kući prolazi kroz park i sreće psa sa kojim formira posebnu vrstu prijateljstva. Osim profesorove, pratimo sudbine još oko 20 likova i načine na koji se njihovi životi prepliću.



Uloge tumače: Vojin Ćetković, Branka Katić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Andija Milošević, Srđan Todorović,  Lena Kovačević, Mira Banjac, Mlian Gutović, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Aleksandar Kecman…



Trejler za ovaj film koji će se uskoro naći u bioskopu, pogledajte OVDE.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Tvinemania

Povezane vesti:


>