Zdravlje

Ljubav

Fenomenalni trikovi za mršavljenje! Smanjićete apetit!

Da li ste među onima koji o dijetama i vežbanju najčešće samo pričaju i planiraju da okrenu list svakog novog ponedeljka? Fenomenalni trikovi za mršavljenje! Smanjićete apetit!

Fenomenalni trikovi za mršavljenje! Smanjićete apetit! Svet Plus




Možda će vam delovati čudno ali šta vas košta da probate sledeće metode i trikove?!



1. Mirišite voće

Možda se čini čudnim, ali ako s vremena na vreme samo pomirišete bananu, jabuku ili listiće nane, ređe ćete osećati glad. Jedno istraživanje sprovedeno na 3.000 volontera pokazalo je da su oni koji su dobili zadatak da "njuškaju" voće imali slabiji apetit. Tako su i lakše gubili kilograme. Trik je u tom da prevarite mozak koji "misli" da vi u stvari jedete, a ne samo da mirišete.







2. Ogledalo

Okačite ogledalo preko puta mesta na kojem sedite dok obedujete. Jedna studija je pokazala da jedenje pred ogledalom smanjuje želju za hranom i da ljudi na taj način pojedu trećinu manje nego inače.



3. Plava boja

Verovali ili ne, plava boja je pravi ubica apetita. Zato, ako želite da smršate, služite hranu u plavim tanjirima, oblačite plavu odeću dok jedete, koristite plave stolnjake, stavite plavo cveće na sto. S druge strane, izbegavajte crvenu, žutu i narandžastu jer imaju suprotan efekat.







4. Fotografišite

Ako redovno fotografišete obroke i pregledate te slike, ozbiljnije ćete pristupati izboru hrane, biraćete zdravije i manje obroke.



5. Vežite se

Ovo je trik koji upražnjavaju Francuskinje. Naime, kada idu na ručak ili večeru, vezuju traku oko stomaka ispod odeće, da bi pazile na stomak i da bi ih podsećala na to da se suzdrže od primamljivih poslastica.





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/informer

Povezane vesti:


>