Region

Svet

Region

Film Toma: Sve o odnosu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić!

Premijera filma “Toma” održana je sinoć u Beogradu, a interesovanje za prvi domaći film o životu jedne pop zvezde zaista je veliko. Sve o odnosu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić! 

Film Toma: Sve o odnosu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić! Screenshoot/Instagram


Producent Vladimir Lisinac otkriva kako se rodila ideja za film:
– Ideja za film se rodila kod Željka Joksimovića još pre 6 godina. Željkov manadzer i prijatelj Bane Obradović je takođe podržavao ideju i onda je Željko uzeo inicijativu i prišao svom rođaku Draganu Bjelogrliću i za vreme jedne večere su njih dvojica dogovorili da uđu u projekat kao producenti filma.Producent smatra da je ovo najbolji način da se život i delo Tome Zdravkovića približi mlađim generacijama:

– Film i TV serija koja će pratiti na RTS za otprilike 6 meseci, najbolji je  medijum i način da se život i delo legende domaće muzike, Tome Zdravkovića, približi mlađim pa i svim generacijama i ljubiteljima muzike, i biografskih filmova, od kojih je naš film prvi biopik na ovim prostorima a da nije o nekom vladaru, nego o pop zvezdi.Film je sniman na dva kontinenta, i to u vreme pandemije.– Tako je, Evorpa i Severna Amerika. Krenuli smo sa radom 26. jula 2020 sa prvim danima snimanja u Valjevu, dok je poslednja klapa pala 5. aprila 2021 u Čikagu. Uslovi za snjimanje su bili jako otežani zbog poštovanja svih mera kovida – kaže Vladimir, i nastavlja:– Kao primer daću činjenicu da je moja produkcijska kuća, u saradnji sa mojom media i marketing agencijom, In Situ Agency, i mojom advokatskom kancelarijom, Ashenberg Law iz Kalifornije, radila punih 4 meseca na proceduri odobravanja radnih viza za naše glumce Milana Marića i Sanje Marković. Do trenutka odobravanja viza, mi nismo znali nastavljamo li sa pre-produkcijom u Čikagu ili ne. Na našu veliku radost, trud, angažovanje i rad, sve se završilo sjajno.Producent kaže da je sto odsto saglasan sa tvrdnjom da je “Za Ljiljanu” najemotivnija scena srpske kinematografije:

– Ja sam lično bio na tom noćnom snimanju u restoranu “Dva Jelena” u Skadarliji, i mogu vam reći da nije bilo suvog oka u režiji, ali ni na setu. Mi smo znali da ta scena nosi jesnu posebnu emociju, ali su naši predivni i pretalentovani glumci Milan Marić, Paulina Manov i Petar Benčina to pretvorili u antologiju srpske kinematografije. Takođe bih se ovom prilikom zahvalio našem jedinstvenom i velikom kompositoru filma, Željku Joksimoviću, na legendarnom novom aranžmanu pesme “Za Ljiljanu”, kao i ogromno hvala izvođaču te numere Aci Pejoviću.


Lisinac objašnjava kakva je simbolika belih ruža u filmu:

– Postoji jedna stvarno istinita i dirljiva anegdota, kada je Toma dao svoj ceo honorar od tri dana pevajući u Skadarliji jednoj ciganki koja je prodavala ruže od restorana do restorana. A onda je zajmio novac za taksi. Mi nismo bukvalno mogli da napišemo takvu scenu, ali smo odlučili da damo subliminarni omaž toj ciganki kroz mistične “Bele ruže” i inpiraciju za Tominu prvu pesmu, “O ciganko moja” posvećenu njoj.Vladimir se doatkao i odnosa Tome i doktora, koga igra Petar Benčina:– Tako je počela drama našeg filma i prve ruke scenerija. Taj odnos Tome i doktora je sigurno najvažniji i najpotpuniji odnos likova u filmu “Toma” baš zbog te ogromne metamorfoze sa obe strane, dokotorove i Tomine.

Vladimir otkriva da li je Silvana Armenulić bila jedina prava ljubav Tome Zdravkovića:


– Da, mi mislimo da jeste. Svi razgovori za ljudima koji su ga poznavali, pa i sa pokojnim Novicom Zdravkovićem, Tominim bratom ukazuje da je to bilo tako.

Vladimir Lisinac ističe da se nada da će uskoro početi prikazivanje filma i u Americi.


Serija PEVAČICA: Opis svih likova!Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: filmitv

Povezane vesti:


>