Zdravlje

Ljubav

Crni kim ili ćurekot leči sve sem smrti!

Crni kim ili ćurekot, kažu, leči sve sem smrti, a ono što se  zaista zna je da je veoma zdrav i da pozitivno deluje na organe za varenje, na respiratorni sistem i služi kao prevencija i lečenje raka.

Crni kim ili ćurekot leči sve sem smrti! Svet Plus

Crni kim je pronađen još u drevnom Egiptu, u grobnici velikog faraona Tutankamona. Danas se najbolja semena dobijaju isključivo iz Egipta, mada je široku primenu našao na Azijskom kontinentu.

Crne, male semenke sadrže brojne hemijske materije koje imaju pozitivno dejstvo na čovekov organizam. Osnovna materija po kojoj je crni kim prepoznatljiv je timohinon, a zatim beta sitosterol, miristinska kiselina, palmitinska kiselina, palmoleinska kiselina, stearinska kiselina, oleinska, linolna i linoleinska, arahidonska kiselina. Od vitamina sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu. Od minerala, zastupljeni su kalcijum, gvožđe, cink, bakar i fosfor.
Lekovita svojstva crnog kima:

- Prevencija i lečenje raka. Istraživanja su pokazala da male, crne semenke kima mogu da izazovu smrt ćelija kada se koriste kod tumorskih ćeija pankresa. Antikancerogeno dejstvo pokazao je i kod tumora prostate, debelog creva, tumora dojke. Ekstrakti ulja iz semena crnog kima, pokazali su jako antikancerogeno dejstvo kod tumora grlića materice.

- Pozitivno deluje na organe za varenje. Crni kim pomaže peristaltiku creva, varenje, dobre su kod nadutosti, proliva, hemoroida, zatvora. Pokazuju i antiparazitsko dejstvo, pa se mogu koristiti kod eliminacije crevnih parazita.

- Ulje iz semena crnog kima smiruje nadražen nervni sistem, stimuliše proizvodnju urina, pomaže kod velikog kašlja.

- Pozitivno deluje na respiratorni sistem. Blagotvoran je kod astme i bronhitisa.

- Efikasan je kod lek kod raznih promena na koži – alergija, ekcema, akni, psorijaze.

- Povećava stopu rasta ćelija koštane srži i inhibira rast malignih ćelija za oko 50%.

- Prirodni je lek kod autoimunih bolesti.

- Koristi se u lečenju leukemije, reume, upalnih procesa.


  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>