Ostalo

Smeno

Kuhinjska SO polira srebro, čisti prozore i odlive, podmađuje kožu...

Obična kuhinjska SO polira srebro, čisti prozore i odlive, podmađuje kožu i još dosta toga. Mnogi ljudi širom sveta koriste so jer je potpuno bezbedna za korišćenje.

Kuhinjska SO polira srebro, čisti prozore i odlive, podmađuje kožu... Svet Plus
So je izuzetno efikasna, nije skupa i jednostavna je za upotrebu. Definitivno bi trebalo da isprobate ove trikove sa solju.Drži mrave podalje:

Možete koristiti so kako biste odstranili mrave iz svog doma. Ukoliko želite da ih držite podalje od ormarića sa hranom ili prozora, definitivno biste trebali da isprobate ovaj metod.

Uradite sledeće – samo stavite malo soli na okvir od prozora ili bilo koju drugu pogođenu površinu.Napomena:

So smanjuje nivo vlažnosti u domu kada se koristi na ovaj način.Polira mesing, srebro i bakar:

Takođe bi trebalo da znate da možete koristiti ovaj jednostavan sastojak za poliranje srebra, bakra i mesinga.

Dakle, ukoliko imate ornamente od ovih materijala, isprobajte so, ona će vam pomoći da ih održavate blistavim. So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za ovaj problem.

Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte svoje ornamente njome kako bi se oni sijali nakon ispiranja. Mešavina soli i sirćeta će rastvoriti svaki vid nečistoće.
Čisti prozore u domu i u automobilu:

Ukoliko želite da očistite svoj prozor i rešite se upornih mrlja sa stakla, pomešajte 1-2 kašike soli u 4 litre tople vode.

Ovu mešavinu koristite za čišćenje umrljanih prozora, kako i u kući tako i u automobilu. Vaši prozori će ostati čisti duže vrijeme nakon toka.


Čisti odliv od sudopere:

Samo pomešajte so i toplu vodu i sipajte mešavinu u sudoperu. So će istopiti naslage masti koje zapušuju sudoperu i stvaraju neprijatan miris.Podmlađuje kožu:

So je takođe odlična za podmlađivanje kože. Sve što treba da uradite jeste da pomešate so i ulje od lavande kako bi ste napravili neverovatan piling.

Zatim celo telo istrljajte ovom mešavinom kako biste uklonili nečistoću sa vaše kože. So je odličan piling za kožu jer podmlađuje kožu tako što uklanja mrtve ćelije.Osvežava boju vašeg kućnog tekstila:

Da li ste znali da možete koristiti ovaj sastojak kako biste vratili originalni intenzitet i sjaj boje vaših zavesa i tepiha?

So može vratiti njihovu staru boju samo posle jednog pranja. Samo potopite krpu u koncentrisanu slanu vodu i istrljajte njome vaše zavese i tepihe.

Ovom metodom možete očistiti mrlje koje je skoro nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima.Odlična je kao lek za zube:

Ukoliko vas boli zub ili usna duplja, samo rastvorite so u toploj vodi i mešavinu promućkajte u ustima. Ova mešavina je odlična kao vodica za ispiranje usta, a ima i laksativni efekat.
Izbjeljuje zube i održava njihovo zdravlje

Trebalo bi da znate da mešavinom soli i sode bikarbone takođe možete izbeliti vaše zube. 


Napomena: Ovu mešavinu možete koristiti kad god poželite jer ne ostavlja loše posledice.Suši odeću:

Možete koristiti so da biste sprečili sužavanje odeće nakon pranja. Sve što treba da uradite jeste da ubacite malo soli u mašinu prilikom poslednjeg pranja.

Ovo je izuzetno efikasna metoda ukoliko veš sušite napolju, na suncu. Vaša odeća će biti meka i čista.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/priroda-portal

Povezane vesti:


>