Ostalo

Sme�no

Fantastičan hleb sa kačkavaljem! Mekan i ukusan! (RECEPT)

Mekan i ukusan! Fantastičan hleb sa kačkavaljem i mortadelom! Vi naravno možete koristiti umesto mortadele ono što vi volite, šunku, kulen, čajnu, suvo meso...

Fantastičan hleb sa kačkavaljem! Mekan i ukusan! (RECEPT) Screenshoot/Instagram




U vanglicu sipajte 500 ml. mlake vode, 7 gr. suvog kvasca, dve kašičice šećera i 100 gr. brašna. 

Promešajte, pokrite krpom i ostavite da kvasac proradi 10 - ak minuta. Zatim dodajte malo po malo još 600 gr. brašna i kašičicu soli. Sve umesiti žicom za mućenje, a možete i varjačom ako nemate žicu. 

Prelite sa 30 ml. maslinovog ulja, ubacite vangicu u kesu i ostavite da se udvostruči. Potrebno ga je 5 puta premesiti sa mokrim rukama. 

Podižete testo od dole na gore. Znači ovo ponavljate 5 puta, svaki put ostavite da se udvostruči. Kada je zadnji put nadošao, samo okrenite vanglicu na pobrašnjenu radnu površinu. 







Potrebno vam je oko 200 gr. kačkavalja i oko 150 nečeg seckanog. Kada napravite hleb, ostavite ga da nadođe oko 15 minuta. Šerpu u kojoj ćete peći hleb prvo ubacite u rernu da se ugreje nekih 20 minuta na 240°. U zagrejanu šerpu stavite hleb, poklopite i ubacite u rernu na nekih 20, 25 minuta. Zatim sklonite poklopac i pecite još 20 - ak minuta. 


Najbolje je da ga sečete kad se prohladi. 

Detaljnu pripremu pogledajte OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ didy_kitchen

Povezane vesti:


>