Region

Svet

Region

Serija Porodica prodata za prikazivanje u Severnoj Americi!

Srpska drama “Porodica“, koja je pre nekoliko dana osvojila niz nagrada na Sarajevo Film Festivalu, među kojima i priznanje za najbolju dramsku seriju, kako prenose strani mediji prodata je za prikazivanje u Severnoj Americi.

Serija Porodica prodata za prikazivanje u Severnoj Americi! Screenshoot/Instagram




Serija u režiji Bojana Vuletića i produkciji kompanije Firefly, kako navodi Variety, emitovaće se ove jeseni na OTT striming servisu MHzChoice gde će se pridružiti spisku vrhunskih evropskih naslova, uključujući i italijanski hit „Inspektor Montalbano“ i originalnu seriju produkcije Movistar Plus „Arde Madrid“.


“Porodica” je mini-serija iz pet delova koja nas vodi kroz tri dana koja su prethodila hapšenju bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića. Na dodeli nagrada u Sarajevu, osvojila je nagrade za najbolju dramsku seriju, najboljeg autora serije koja je otišla u ruke Bojana Vuletića, i za najboljeg glumca – Borisa Isakovića u roli Slobodana Miloševića.

Nakon dodele priznanja Vuletić je istakao da za njega ovo nije obična nagrada.

„To je nagrada koja na neki način dokazuje da smo sve što smo uradili uradili na pravi način, jer je to vrlo škakljiva tema“, rekao je Vuletić za Variety. „I zaista smo pokušali da napravimo nešto vrlo iskreno i vrlo jasno o svemu što Slobodan Milošević predstavlja u srpskom društvu i u regionu.“




 




Produkcija Firefly od 2018. godine kada je osnovana brzo je prerasla u jednu od vodećih TV produkcija u bivšoj Jugoslaviji. Kompanija ima desetak serija koje su trenutno u različitim fazama razvoja i proizvodnje, a obuhvataju niz žanrova, uključujući komediju, horor i naučnu fantastiku, a zasnovane su na originalnim pričama i adaptacijama knjiga. Među ambicioznim projektima moćne srpske produkcije svetski poznati vebsajt navodi i novi studijski kompleks koji se gradi na periferiji Beograda, gde će Firefly producirati sopstvene serije i ugostiti neke od sve većeg broja stranih produkcija koje snimaju u Srbiji.



Firefly je ove godine obeležio prvu dodelu TV nagrada Srce Sarajeva sa tri osvojena priznanja, a u utorak 17. avgusta predstavljena je i najnovija serija ove produkcijske kuće – Crna svadba. Reč je o drami sa elementima trilera i natprirodnog u čijem fokusu vladin agent koji istražuje misteriozno ubistvo koje ga dovodi u kontakt sa drevnim folklorom.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: filmitv

Povezane vesti:


>