Zdravlje

Ljubav

Ruski endokrinolog: Ko ne sme da jede crveno meso!

Jedan ruski endokrinolog smatra da su govedina i jagnjetina najkorisnije vrste crvenog mesa i da sadrže najviše hranljivih materija, poput gvožđa, vitamina B, selena, koji utiču na jačanje imuniteta. Evo ko ne sme da jede crveno meso!

Ruski endokrinolog: Ko ne sme da jede crveno meso! Svet Plus

Oko crvenog mesa i da li ga treba jesti, večno se vodi polemika. Dok jedni smatraju da ga nikako ne treba izbaciti iz ishrane, drugi zagovaraju teoriju da jedino ono može organizmu da da određene hranljive materije.


Šta kažu stručnjaci? 

Jedan ruski endokrinolog smatra da su govedina i jagnjetina najkorisnije vrste crvenog mesa i da sadrže najviše hranljivih materija, poput gvožđa, vitamina B, selena, koji utiču na jačanje imuniteta. 

On smatra da oni ljudi koji imaju aktivan način života moraju da unose crveno meso, i to zbog mišića, koji zahtevaju veliku količinu aminokiselina, za razliku od osoba koje su pasivnije. 

Kada se napravi paralela, jedan mali komad mesa zadovoljava sve dnevne potrebe za gvožđem, a, ukoliko ga ne jedete, da biste sa gvožđem "bili mirni", morali biste da pojedete na primer, kilogram heljdine kaše. 

Međutim, sve ovo važi za osobe koje nemaju zdravstvenih problema.

Osobe koje imaju višak kilograma, bolesti kardiovaskularnog sistema, visok holesterol i trigliceride, smatra ovaj stručnjak, nikako ne smeju da jedu nijednu vrstu crvenog mesa. Zbog masnoće koje poseduju, junetina, svinjetina, jagnjetina, govedina nikako ne smeju da se nađu na njihovom meniju. Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>