Region

Svet

Region

Scenario filma Nečista krv, u Vrnjačkoj Banji proglašen za najbolji!

Scenario filma "Nečista krv – greh predaka" u Vrnjačkoj Banji proglašen za najbolji! Nagrada publike pripala je filmu "Južni vetar 2: Ubrzanje".

Scenario filma Nečista krv, u Vrnjačkoj Banji proglašen za najbolji! Promo


Odlukom žirija 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji prva nagrada je pripala scenariju Vojislava Nanovića i autoru scenarija adaptacije Mileni Marković za film „Nečista krv – greh predaka“ u režiji Milutina Petrovića.Po mišljenju stučnog žirija 45. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, scenario filma "Nečista krv – greh predaka je": „Izvanredna freska likova Bore Stankovića, kao i slika srpskog patrijarhalnog mentaliteta i njegove borbe za opstanak i oslobođenje od turske vlasti“.

Posle uspeha i nagrade na Paliću, ostvarenje Nečista krv – greh predaka, otvorilo je 45. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Posle filmske istorijske drame Nečista krv – greh predaka, uslediće i serija na RTS-u.


Druga nagrada je pripala scenariju Strahinje Madžarevića, za film Lihvar, u režiji Nemanje Ćeranića, a treća Nataliji Avramović i Ljubinki Stojanović za film Prolećna pesma u režiji Natalije Avramović.

Specijalna nagrada je dodeljena scenariju Ivana Ikića za film Oaza.

Umetnički savet Festivala filmskog scenarija je Goranu Markoviću dodelio novoustanovljenu nagradu „Mihićevo zlatno pero“, za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji.

Žiri grada domaćina je doneo jednoglasnu odluku da se „Rimski zlatnik“ dodeli glumcu Milošu Bikoviću za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Žiri novinara i filmskih kritičara dodelio je nagradu za najbolji scenario Nataliji Avramović i Ljubinki Stojanović za film "Prolećna pesma".
Nagrada publike pripala je filmu "Južni vetar 2: Ubrzanje".


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>