Ostalo

Sme�no

Savršeno testo uz pomoć samo jedne namirnice! (RECEPT)

Savršeno testo uz pomoć samo jedne namirnice! Slobodno koristite za sve vrste slanih i slatkih peciva koje pripremate u svojoj kuhinji!

Savršeno testo uz pomoć samo jedne namirnice! (RECEPT) Svet Plus
Kada je reč o testu mnoge domaćice neće da se upuštaju u pravljenje. Misle da im neće uspeti ili su pokušala, pa rezultat nije bio baš najsjajniji. Ali, sa ovim receptom testo uspeva baš svaki put, pogotovo što sadrži jedan specijalan sastojak za koji nikada ne biste rekli da ide u testo. 

Kako biste dobili savršeno testo dodajte pire krompir i ukus će biti neverovatan. Ako pravite slano pecivo uvek možete da ga poslužite sa kajmakom ili krem sirom ili da premažete ovim namazima. Slatko pecivo možete da mažete sa nutelom, eurokremom, sve zavisi šta volite. Možete i nešto drugo da osmislite, npr. da dodate šunku ili sir... 


Potrebno:

550 g brašna 
450 g krompira 
150 g šećera 
1 jaje 
150 ml jogurta 
1,5 kesica suvog kvasca
1,5 kašičica soli
1,5 kašičica sirćeta
Priprema:

Krompir skuvajte i napravite pire, pa pomešajte sve sastojke sem brašna. Dobro sjedinite, a zatim dodajte i brašno. Umesite testo, pa ga nauljite, pokrijte i ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi. Kratko premesite, pa podelite testo kako vi želite i filujte sa omiljenim namirnicama. Pre pečenja premažite sa istopljenim maslacem. 

 

Za pušače i bivše pušače! Napitak koji čisti pluća! (RECEPT)Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/stvarukusa.rs

Povezane vesti:


>